Spara sökfrågor i Arkiv

Om du vill underlätta återkommande sökningar snabbare i Arkiv kan du spara en sökfråga och köra den igen senare. Sparade frågor är särskilt användbara när du vill hitta samma eller liknande data upprepade gånger i inom ramarna för ett projekt för elektronisk bevisanskaffning med Google Workspace-data.

En sparad sökfråga kan ge samma resultat eller innehålla data som har lagts till efter att du körde sökfrågan. Exempel: Om din fråga innehåller ett slutdatum returnerar en sökning samma resultat som första gången du körde frågan. Om sökfrågan inte innehåller ett slutdatum returnerar en sökning det ursprungliga resultatet och eventuella nya uppgifter som uppfyller sökkriterierna.

Obs! När du sparar en sökfråga sparas inte den data som returneras genom att frågan körs. För att bevara sökresultaten i aktuell statusexporterar du dem. En sparad sökfråga är dessutom bara tillgänglig i det ärende som den har sparats i. Om du sparar en sökfråga i ett ärende kan du inte få åtkomst till den i ett annat ärende.

Spara en sökfråga

1. Skapa din sökning i Arkiv om du inte redan har gjort det:
    1. Logga in på vault.google.com.
    2. Klicka på Ärenden.
    3. Om ärendet finns öppnar du det genom att klicka på det. I annat fall skapar du ett ärende så här:
      1. Klicka på Skapa ärende.
      2. Ange ett namn på ärendet och eventuellt en beskrivning.
      3. Klicka på Skapa.
    4. På fliken Sök väljer du en tjänst och anger sökparametrar. Mer information om hur du söker efter en tjänst och vilken sökning som visas finns i stegen för tjänsten: GmailDrive och MeetGrupperGoogle ChatVoice.
  2. Klicka på Spara högst upp i sökrutan.
  3. Ge sökfrågan ett beskrivande namn och klicka på OK. Den sparade sökfrågan är nu tillgänglig för alla användare med åtkomst till ärendet.
  4. (Valfritt) Om du eller teamet vill köra denna sparade sökning ofta kan du bokmärka den i webbläsaren. Du kan även kopiera webbadressen för den sparade sökningen och dela den med teamet.

Lär dig nu att:

Köra en sparad fråga

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Ärenden och klicka på ärendet som har den sparade sökningen du vill köra.
  3. Klicka på Visa sparade sökfrågor på fliken Sök.
  4. Klicka på den sökfråga du vill köra i panelen som öppnas. Om du redan har fyllt i vissa sökparametrar tillåter du Arkiv att läsa in den sparade sökningen genom att klicka på Ersätt.
  5. Klicka på Sök för att köra sökfrågan som den är.

Redigera en sparad sökfråga

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Ärenden och klicka på ärendet som har den sparade sökningen du vill redigera.
  3. Klicka på Visa sparade sökfrågor på fliken Sök.
  4. Klicka på den sökfråga du vill redigera i panelen som öppnas. Om du redan har fyllt i vissa sökparametrar tillåter du Arkiv att läsa in den sparade sökningen genom att klicka på Ersätt.
  5. Redigera sökparametrarna efter behov. Nästa steg beror på ditt mål:
    1. Om du vill skriva över den ursprungliga sparade sökningen med de redigerade parametrarna klickar du på Uppdatera.
    2. Om du vill spara den redigerade sökningen som en ny sparad sökning behåller du originalet oförändrat, klickar på Kopiera och anger ett namn på den nya versionen.
    3. Om ändringarna är tillfälliga och enbart används för den här sessionen fortsätter du med sökningen på normalt sätt. När du är klar klickar du på Rensa för att rensa alla parametrar och påbörja en ny sökning. Den här åtgärden raderar eller rensar inte den sparade sökningen.

Radera en sparad sökfråga

1. Logga in på vault.google.com.
  2. Klicka på Ärenden och klicka på ärendet som har den sparade sökningen du vill radera.
  3. Klicka på Visa sparade sökfrågor på fliken Sök.
  4. I panelen som öppnas markerar du rutan bredvid den typ av sökfråga som du vill radera.
  5. Klicka på Ta bort.