Kwesties maken en beheren

Als u de Google Workspace-gegevens van uw organisatie in Vault wilt bewaren, doorzoeken en exporteren, maakt u een werkruimte, kwestie genaamd. In een kwestie staan de bewaarplichten, zoekopdrachten en exports van een bepaald eDiscovery-project, zoals een proces of juridisch onderzoek.

Een kwestie bevat het volgende:

• Een lijst met opgeslagen zoekopdrachten
  • Een lijst met bewaarplichten
  • Een lijst met de accounts waarmee de kwestie is gedeeld
  • Een lijst met exports
  • Een controlelogboek van de Vault-gebruikersactiviteit in de kwestie

Nadat u een kwestie heeft gemaakt, kunt u deze delen met andere Vault-gebruikers, zodat iedereen die betrokken is bij een eDiscovery-project dezelfde werkruimte kan gebruiken.

Als een kwestie niet meer nodig is, kunt u eventuele bewaarplichten verwijderen en de kwestie vervolgens sluiten en verwijderen.

Een kwestie is eigendom van de gebruiker die de kwestie maakt. Als het Google Workspace-account van die gebruiker wordt verwijderd, blijft de kwestie in Vault staan. Iedere Vault-gebruiker met het recht 'Kwesties beheren' kan de kwestie blijven openen en delen met andere Vault-gebruikers.

Vereiste Vault-rechten

Uw Google Workspace-beheerder moet u de vereiste rechten geven om kwesties te kunnen bekijken of ermee te kunnen werken.

Kwesties bekijken

1. Log in op vault.google.com.
  2. Klik op Kwesties.

De pagina Kwesties wordt geopend. U ziet alle actieve kwesties waartoe uw account toegang heeft. Dit zijn de kwesties die u heeft gemaakt en kwesties die met u zijn gedeeld.

• Als u een lijst met gesloten of verwijderde kwesties wilt openen, klikt u op het menu Status en selecteert u de status van de kwestie die u wilt openen.
  • Als u de lijst wilt filteren op eigenaar, klikt u op het menu Eigenaar en selecteert u Eigendom van iedereen, Eigendom van mij of Gedeeld met mij.
  • Als u de lijst met kwesties wilt sorteren op naam of eigenaar van de kwestie, klikt u op de bijbehorende kolomkop.
  • Klik op de rij om een kwestie te openen.

Een kwestie maken

Voordat u begint: Bekijk de naamgevingsrichtlijnen van uw organisatie voor kwesties. Als er geen richtlijnen zijn, raden we u aan deze op te stellen om te zorgen dat namen van de kwesties duidelijk het doel van de kwestie weergeven en uniek zijn.

1. Log in op vault.google.com.
  2. Klik op KwestiesMaken. Als u de optie Maken niet ziet, vraagt u uw Google Workspace-beheerder u de vereiste rechten te geven.
  3. Voer een beschrijvende naam in voor de kwestie die voldoet aan de naamgevingsrichtlijnen van uw organisatie. Namen van kwesties moeten uniek zijn.
  4. (Optioneel) Voer een omschrijving van de kwestie in. De beschrijving wordt niet weergegeven in de lijst met kwesties, alleen als u de kwestie opent.
  5. Klik op Maken.

Een kwestie sluiten, opnieuw openen, verwijderen of herstellen

Als een onderzoek is voltooid, kunt u een kwestie sluiten en verwijderen:

• Sluiten: Als u een actieve kwestie sluit, bewaart Vault alle opgeslagen zoekopdrachten en alle controlegegevens die aan de kwestie zijn gekoppeld. Exportbestanden worden meteen verwijderd. U kunt gesloten kwesties opnieuw openen of verwijderen. Opmerking: U kunt een kwestie pas sluiten nadat alle bewaarplichten erin zijn verwijderd.
  • Opnieuw openen: Als u een gesloten kwestie opnieuw opent, wordt de kwestie weer teruggezet in de lijst met actieve kwesties. De kwestie bevat controlegegevens en opgeslagen zoekopdrachten, maar u moet eventuele bewaarplichten en exports opnieuw maken.
  • Verwijderen: Als u een gesloten kwestie verwijdert, wordt de kwestie verplaatst naar de lijst met verwijderde kwesties. Ongeveer 30 dagen nadat u een kwestie heeft verwijderd, wordt deze verwijderd uit Vault. Totdat Vault de verwijderde kwestie verwijdert, kunt u deze herstellen en blijven alle gegevens erin bewaard.
  • Herstellen: Als u een verwijderde kwestie herstelt, wordt de kwestie verplaatst naar de lijst met actieve kwesties. De kwestie bevat controlegegevens en opgeslagen zoekopdrachten, maar u moet eventuele bewaarplichten en exports opnieuw maken.

Ga als volgt te werk om de status van een kwestie te wijzigen:

1. Log in op vault.google.com.
  2. Klik op Kwesties en klik op de kwestie die u wilt sluiten.
  3. Klik op Bewaarplichten. Verwijder eventuele bewaarplichten. Doe het volgende voor elke bewaarplicht:
    1. Controleer of de bewaarplicht verwijderd mag worden.
    2. Plaats de muisaanwijzer op de bewaarplicht in de lijst en klik op Verwijderen.
  4. Klik op Kwesties om terug te gaan naar de lijst met kwesties.
  5. Plaats de muisaanwijzer op de kwestie en klik op Sluiten.
  6. Ga als volgt te werk om een kwestie opnieuw te openen of te verwijderen nadat u deze heeft gesloten:
    1. Selecteer Gesloten in het menu Status boven de lijst met kwesties.
    2. Plaats de muisaanwijzer op de kwestie die u opnieuw wilt openen of verwijderen en klik op de betreffende knop.
  7. Ga als volgt te werk om verwijderde kwesties te bekijken en te herstellen:
    1. Selecteer Verwijderd in het menu Status boven de lijst met kwesties. De lijst bevat alleen kwesties die in de afgelopen 30 dagen zijn verwijderd. Kwesties die eerder zijn verwijderd, zijn definitief verwijderd door Vault.
    2. Plaats de muisaanwijzer op de kwestie die u wilt herstellen en klik op Herstellen.