Kom i gang med Google Søketrender

Du kan bruke Google Søketrender til å sjekke populære emner og søk.

Finn ut mer om startsiden for Google Søketrender

På startsiden for Google Søketrender kan du

• utforske populære søk etter sted
  • finne ut mer om aktuelle saker og problemer
  • undersøke hvordan Søketrender-data brukes over hele verden
  • bruke veiledninger for Google Søketrender
  • Registrer deg for Daily Trending-nyhetsbrevet (bare i USA).

Tips:

• Du kan også endre språkinnstillingene og bytte land.
  • På hjemmesiden har du tilgang til sidene Utforsk, På vei opp nå og Søkeåret.

Forstå funksjonene på Utforsk-siden

På «Utforsk»-siden i Google Søketrender kan du

Utforsk populære søk med På vei opp nå

«På vei opp nå»-siden inneholder populære søk fra hele verden. Du kan klikke på ulike nyhetssaker for å se mer kontekst, for eksempel de mest relevante artiklene eller søk som er på vei opp. Populære søk inkluderer daglige søketrender og søketrender i sanntid, som beskrevet nedenfor:

• Daglige søketrender fremhever søk med stor økning i trafikken sammenlignet med alle søk i løpet av de siste 24 timene. Dette oppdateres hver time. Du kan bruke daglige søketrender for å finne ut hva folk til enhver tid er mest interessert i, samt for å se en rangering av søkene.
  • Søketrender i sanntid fremhever søk med stor økning i trafikken sammenlignet med alle nylige søk. Søk i sanntid er samlinger av Kunnskapskartet-emner, Søk-interesse og Google Nyheter-artikler som algoritmene våre oppdager. Med Kunnskapskartet blir det mulig for teknologien vår å knytte sammen søk med ting og steder i den virkelige verden. Algoritmen for søketrender i sanntid grupperer emner som er populære på Google Nyheter og Søk samtidig, og rangerer nyhetssaker basert på den relative volumøkningen og det absolutte søkevolumet.