Aan de slag met Google Trends

Als je populaire onderwerpen en zoekopdrachten wilt checken, kun je Google Trends gebruiken.

Meer informatie over de homepage van Google Trends

Op de homepage van Google Trends kun je het volgende doen:

• Populaire zoekopdrachten per locatie verkennen.
  • Op de hoogte blijven van actualiteiten en andere kwesties.
  • Onderzoeken hoe Trends-gegevens wereldwijd worden gebruikt.
  • Tutorials van Google Trends starten.
  • Je aanmelden voor de nieuwsbrief met dagelijkse trends (alleen in de VS).

Tips:

• Je kunt ook je taalinstellingen of de landlocatie wijzigen.
  • Via de homepage heb je toegang tot de pagina's Ontdekken, Nu trending en Year in Search.

De functies van de pagina Ontdekken

Op de pagina Ontdekken van Google Trends kun je het volgende doen:

Populaire zoekopdrachten ontdekken met Nu trending

Op de pagina Nu trending vind je trending zoekopdrachten van over de hele wereld. Je kunt op een verhaal klikken om meer context te krijgen, zoals de meest relevante artikelen of trending zoekopdrachten. Trending zoekopdrachten zijn onder andere Dagelijkse zoektrends en Realtime zoektrends, zoals hieronder beschreven:

• Bij Dagelijkse zoektrends worden zoekopdrachten uitgelicht met een snel groeiende hoeveelheid verkeer binnen alle zoekopdrachten in de afgelopen 24 uur. Deze trends worden elk uur geüpdatet. Je kunt dagelijkse zoektrends gebruiken om te ontdekken waarin mensen op een bepaald moment het meest geïnteresseerd zijn en hoe de zoekopdrachten zich tot elkaar verhouden.
  • Bij Realtime zoektrends worden zoekopdrachten uitgelicht met een snel groeiende hoeveelheid verkeer binnen alle recente zoekopdrachten. De realtime zoekopdrachten zijn verzamelingen van Kenniskaart-onderwerpen, Zoekinteresse en Google Nieuws-artikelen die door onze algoritmen zijn gedetecteerd. Dankzij de Kennisgrafiek-technologie kunnen we zoekopdrachten koppelen aan werkelijk bestaande dingen en plaatsen. Het algoritme voor realtime zoektrends groepeert onderwerpen die op hetzelfde moment trending zijn op Google Nieuws en Google Zoeken en rangschikt verhalen op basis van de relatieve toename in volume en het absolute aantal zoekopdrachten.