Eksportér, bygg inn og siter data fra Søketrender

Du kan dele data om emner du er interessert i, ved å legge til diagrammer med data fra Søketrender på nettstedet ditt. Du kan også eksportere data fra Søketrender for å se en omfattende liste over søkedata.

Sånn eksporterer du diagrammer

Du kan analysere data fra Søketrender videre ved å eksportere diagrammer som CSV-filer.

1. Åpne Google Søketrender.
  2. Søk etter en term.
  3. Klikk på Last ned Download øverst til høyre i diagrammet.
  4. Åpne filen med et regnearkprogram, for eksempel Google Regneark.

Sånn deler du data fra Søketrender

Del linker til søkeresultater

1. Åpne Google Søketrender.
  2. Søk etter en term.
  3. Klikk på deleikonet  øverst til høyre på siden.
  4. Velg hvor du vil dele Søketrender-linken.

Del diagrammer

1. Åpne Google Søketrender.
  2. Søk etter en term.
  3. Klikk på deleikonet øverst til høyre på siden.
  4. Velg hvor du vil dele diagrammet.

Bygg inn diagrammer

1. Åpne Google Søketrender.
  2. Søk etter en term.
  3. Klikk på innbyggingsikonet Bygg inn øverst til høyre i diagrammet.
  4. Kopiér og lim inn HTML-koden i hoveddelen av nettsiden din.
  5. Klikk på Ferdig.

Merk: Innbyggingsfunksjonen er ikke tilgjengelig for alle diagrammer.

Sånn bruker og siterer du data fra Søketrender

Du kan bruke all informasjon fra Google Søketrender i henhold til Googles vilkår for bruk. Hvis du videreformidler data fra Søketrender, må du oppgi Google Søketrender som kilde for informasjonen.

Eksempel: Hvis du bruker en skjermdump av data fra Søketrender, må du angi datakilde. «Datakilde: Google Søketrender (www.google.com/trends)».

Merk: Google Søketrender er en annen datakilde enn Google Ads. Ikke siter disse kildene sammen.