Trends-gegevens exporteren, insluiten en citeren

Als je gegevens wilt delen over onderwerpen waarin je bent geïnteresseerd, kun je diagrammen met Trends-gegevens aan je website toevoegen. Je kunt Trends-gegevens ook exporteren om een uitgebreide lijst met zoekgegevens te bekijken.

Een diagram exporteren

Als je Trends-gegevens verder wilt analyseren, kun je diagrammen als csv-bestanden exporteren.

1. Open Google Trends.
  2. Zoek een term.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van het diagram op Downloaden Download.
  4. Open het bestand met een spreadsheet-app zoals Google Spreadsheets.

Trends-gegevens delen

Een link naar zoekresultaten delen

1. Open Google Trends.
  2. Zoek een term.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op het pictogram Delen .
  4. Kies de plaats waar je de Trends-link wilt delen.

Een diagram delen

1. Open Google Trends.
  2. Zoek een term.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op het pictogram Delen .
  4. Kies de plaats waar je het diagram wilt delen.

Een diagram insluiten

1. Open Google Trends.
  2. Zoek een term.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van het diagram op het pictogram Insluiten Insluiten.
  4. Kopieer en plak de html-code in de hoofdtekst van je webpagina.
  5. Klik op Gereed.

Opmerking: De insluitfunctie is niet voor alle diagrammen beschikbaar.

Trends-gegevens gebruiken en citeren

Je mag alle gegevens die afkomstig zijn van Google Trends gebruiken, met inachtneming van de Servicevoorwaarden van Google. Als je gegevens uit Trends hergebruikt, moet je in een bronvermelding de informatie toeschrijven aan Google.

Bijvoorbeeld: Als je een screenshot van Trends-gegevens wilt gebruiken, voeg je het volgende toe: 'Gegevensbron: Google Trends (https://www.google.com/trends)'.

Opmerking: Google Trends is een andere gegevensbron dan Google Ads. Citeer deze bronnen niet samen.