Sammenlign søketermer i Søketrender

Du kan utforske flere søketermer på flere språk i sanntid. Sammenlign opptil fem grupper termer samtidig med opptil 25 termer i hver gruppe.

Sånn sammenligner du termer

1. Åpne Google Søketrender.
  2. Søk etter en term, for eksempel java.
  3. Legg til en søketerm til, for eksempel kaffe, i skrivefeltet.

For å fjerne en term, klikk på menyen ved siden av den Fjern .

Tips: Du får ikke resultater for feilstavede versjoner, varianter med annen stavemåte, synonymer eller flertall-/entallsformer av søketermene.

Sammenlign søk

Sammenlign termer på ulike språk

Hvis du skriver inn en søketerm med ikke-latinske tegn, ser du data fra land eller regioner som bruker de aktuelle tegnene.

Hvis du for eksempel skriver ねこ, som er de japanske tegnene for «katt», ser du lite data for Norge, siden mange i Norge bruker «katt» som søketerm.

For å sammenligne søk etter de japanske tegnene for «katt» med søk etter «katt» på norsk, kombinerer du termene med +-tasten. Eksempel: ねこ + katt.

Sammenlign steder
  1. Åpne Google Søketrender.
  2. Søk etter en term, for eksempel hamburger.
  3. Søk etter en annen term i «Sammenlign»-feltet, for eksempel veganisme.
  4. Ved siden av den første søketermen klikker du på Mer Endre filtre.
  5. Velg et land eller en region, og klikk på OK.
  6. Ved siden av den andre søketermen klikker du på Mer Endre filtre.
  7. Velg et annet land eller en annen region, og klikk på OK.

For å sjekke trinnene, ta en titt på resultatene for dette eksempelet.

Tips: For å finne avgrensede resultater, pek på kartet under «Interesse etter underregion».

Sammenlign tidsperioder

Du kan finne diagrammer for «Interesse etter region» for bestemte tidsperioder.

1. Åpne Google Søketrender.
  2. Søk etter en term.
  3. Søk etter en annen term i «Sammenlign»-feltet.
  4. Ved siden av den første søketermen klikker du på Mer Endre filtre.
  5. Velg en tidsperiode eller skriv inn et egendefinert tidsintervall, og klikk på OK.
  6. Ved siden av den andre søketermen klikker du på Mer Endre filtre.
  7. Velg en tidsperiode eller skriv inn et egendefinert tidsintervall, og klikk på OK.
Sammenlign termer og emner

Du kan definere søkeord som termer eller emner, avhengig av hva du vil søke etter.

Termer

Viktig: Når du skriver inn en søketerm, får du treff på termen for det valgte språket.

• Hvis du søker etter en term: Du får resultater som inneholder det ordet. Eksempel:
    • Hvis du søker etter banan, får du resultater som «banan» og «banankake».
  • Hvis du søker med flere termer: Du får resultater som inkluderer alle ordene, i en hvilken som helst rekkefølge. Eksempel:
    • Hvis du søker etter banankake oppskrift, får du resultater som «oppskrift på banankake» og «oppskrift på banankake med kanel».
  • Hvis du søker med en term i anførselstegn: Du får resultater som inneholder den eksakte termen. Du får ikke resultater for enkeltord i termen. Eksempel:
    • Hvis du søker etter «banankake», får du resultater som «banankake» og «kjempegod banankake».
    • Hvis du søker etter «banankake», får du ikke resultater for «banan», «kake banan» eller «bananpai».

Emner

Emner er grupper med termer som deler det samme konseptet på alle språk. Du finner emner under søketermen.

Hvis du for eksempel søker etter London og velger det tilsvarende emnet, inneholder søket resultater for emner som «hovedstaden i Storbritannia» og «Londres», som er «London» på spansk.