Trends-datan vieminen, upottaminen ja siteeraaminen

Jos haluat jakaa dataa sinua kiinnostavista aiheista, lisää Trends-dataa sisältäviä kaavioita sivustollesi. Voit myös viedä Trends-dataa, jos haluat nähdä kattavan luettelon hakudatasta.

Kaavion vieminen

Jos haluat analysoida Trends-dataa tarkemmin, voit viedä kaavioita CSV-tiedostoina.

1. Avaa Google Trends.
  2. Hae termiä.
  3. Valitse kaavion oikeasta yläreunasta Lataa Download.
  4. Avaa tiedosto laskentataulukkosovelluksella, esimerkiksi Google Sheetsillä.

Trends-datan jakaminen

Hakutuloksiin johtavan linkin jakaminen

1. Avaa Google Trends.
  2. Hae termiä.
  3. Klikkaa sivun oikeasta yläreunasta Jaa-kuvaketta .
  4. Valitse, missä haluat jakaa Trends-linkkisi.

Kaavion jakaminen

1. Avaa Google Trends.
  2. Hae termiä.
  3. Klikkaa sivun oikeasta yläreunasta Jaa-kuvaketta .
  4. Valitse, missä haluat jakaa kaaviosi.

Kaavion upottaminen

1. Avaa Google Trends.
  2. Hae termiä.
  3. Klikkaa kaavion oikeasta yläreunasta Upota-kuvaketta Upota.
  4. Kopioi ja liitä HTML-koodi verkkosivun leipätekstiin.
  5. Klikkaa Valmis.

Huom. Upotustoiminto ei ole käytettävissä kaikissa kaavioissa.

Trends-datan käyttö ja siteeraaminen

Voit käyttää kaikkia Google Trendsin tietoja. Tietojen käyttöön sovelletaan Googlen käyttöehtoja. Jos käytät Trendsin tietoja, mainitse viitteessä tietojen lähteenä Google.

Esimerkki: Jos käytät Trends-dataa kuvakaappauksessa, lisää viite "Tietolähde: Google Trends (https://www.google.com/trends)".

Huom. Google Trends on eri datalähde kuin Google Ads. Älä siteeraa näitä lähteitä yhdessä.