Kategorier

Du søger muligvis på et ord, der har flere betydninger. Jaguar kan f.eks. både betyde, at du leder efter en katteart eller et bilmærke. Du kan fokusere din søgning på den betydning, du leder efter, ved at vælge en kategori.

Tilføj en kategori

Når du har tilføjet dit søgeudtryk, skal du klikke på Alle kategorier og derefter vælge en anbefalet kategori eller en anden kategori i rullemenuen. Når du har valgt kategorien, kan du se data i Google Trends fra andre brugere, der har søgt efter udtrykket i en lignende kontekst.

Se topsøgninger inden for en kategori

Du kan se de mest populære søgeudtryk inden for en kategori ved at vælge en kategori i rullemenuen, inden du søger på et eller flere ord, og klikke på Søg. Du kan også anvende et placeringsfilter eller et tidsfilter ved hjælp af de relevante rullemenuer.

Sådan kan tilføjelse af en kategori ændre dine resultater

Når du filtrerer data i Google Trends, kan du kun se søgedata, der er relateret til udtryk i den pågældende kategori. Hvis du f.eks. søger efter udtrykket java i kategorien Mad og drikke, kan du ikke se oplysninger om søgninger efter programmeringssproget Java.

Sammenlign kategorier

Når du vælger en kategori for dit søgeudtryk, får du vist feltet Sammenlign med kategori oven over grafen. Når du markerer dette afkrydsningsfelt, får du vist en sammenligning af væksten for dit søgeudtryk i forhold til andre søgeudtryk i den pågældende kategori. Så hvis du søger efter [java] og vælger Mad og drikke som kategori, får du vist væksten for søgeudtrykket Java i forhold til andre søgeudtryk, der er relateret til Mad og drikke.