Zoektermen voor Google Trends vergelijken

Je kunt meerdere zoektermen in verschillende talen in realtime verkennen. Vergelijk maximaal 5 groepen termen tegelijk, waarbij elke groep maximaal 25 termen mag bevatten.

Termen vergelijken

1. Open Google Trends.
  2. Zoek naar een term, bijvoorbeeld java.
  3. Voeg in het vak Vergelijken een andere zoekterm toe, zoals koffie.

Als je een term wilt verwijderen, klik je naast de term op Menu  Verwijderen .

Tip: Je krijgt geen resultaten te zien voor spelfouten, spellingsvarianten, synoniemen, of enkel- of meervoudsvormen van je termen.

Zoekopdrachten vergelijken

Termen in verschillende talen vergelijken

Als je een zoekterm met niet-Latijnse tekens opgeeft, krijg je gegevens te zien voor landen of regio's waar die tekens worden gebruikt.

Als je bijvoorbeeld ねこ (de Japanse tekens voor 'kat') opgeeft, zie je weinig gegevens voor Nederland, omdat de meeste Nederlanders naar het woord 'kat' zoeken.

Als je zoekopdrachten voor de Japanse tekens voor 'kat' wilt vergelijken met zoekopdrachten naar 'kat' in het Nederlands, combineer je de termen met een plusteken (+). Voorbeeld: ねこ + cat.

Locaties vergelijken
  1. Open Google Trends.
  2. Zoek naar een term, zoals hamburger.
  3. Zoek in het vak Vergelijken naar een andere term, zoals veganisme.
  4. Klik naast de eerste zoekterm op Meer  Filters wijzigen.
  5. Selecteer een land of regio en klik op OK.
  6. Klik naast de tweede zoekterm op Meer  Filters wijzigen.
  7. Selecteer een ander land of een andere regio en klik op OK.

Als je je stappen wilt checken, kun je de resultaten van dit voorbeeld bekijken.

Tip: Als je beperkte resultaten wilt vinden, plaats je de muisaanwijzer op de kaart onder Interesse per subregio.

Perioden vergelijken

Je kunt diagrammen met de gegevens voor Interesse per regio bekijken voor specifieke perioden.

1. Open Google Trends.
  2. Zoek naar een term.
  3. Zoek in het vak Vergelijken naar een andere term.
  4. Klik naast de eerste zoekterm op Meer  Filters wijzigen.
  5. Selecteer een periode of geef een aangepaste periode op en klik op OK.
  6. Klik naast de tweede zoekterm op Meer  Filters wijzigen.
  7. Selecteer een periode of geef een aangepaste periode op en klik op OK.
Termen en onderwerpen vergelijken

Je kunt je zoekwoorden definiëren als termen of onderwerpen, afhankelijk van je zoekbehoeften.

Termen

Belangrijk: Als je een zoekterm opgeeft, krijg je overeenkomsten voor de termen in de door jou gekozen taal.

• Als je naar een term zoekt: Je krijgt resultaten die dat woord bevatten. Voorbeeld:
    • Als je zoekt naar banaan, krijg je resultaten te zien zoals 'banaan' en 'broodje banaan'.
  • Als je naar meerdere termen zoekt: Je krijgt resultaten die elk woord in willekeurige volgorde bevatten. Voorbeeld:
    • Als je zoekt naar broodje banaan, krijg je resultaten te zien zoals 'broodje banaan', 'recept voor broodje banaan' en 'broodje pindakaas met banaan'.
  • Als je naar een term tussen aanhalingstekens zoekt: Je krijgt resultaten die de exacte term bevatten. Je krijgt geen resultaten voor afzonderlijke woorden binnen de term. Voorbeeld:
    • Als je zoekt naar "broodje banaan", krijg je resultaten te zien zoals 'broodje banaan' en 'lekker broodje banaan'.
    • Als je zoekt naar "broodje banaan", krijg je geen resultaten voor 'banaan', 'brood met banaan' en 'broodje pindakaas met banaan'.

Onderwerpen

Onderwerpen zijn een groep termen die in elke taal hetzelfde concept delen. Je vindt onderwerpen onder je zoekterm.

Als je bijvoorbeeld naar Londen zoekt en het bijbehorende onderwerp kiest, bevat je zoekopdracht resultaten voor onderwerpen zoals 'Hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk' en 'Londres', wat 'Londen' is in het Spaans.