Sammenlign søketermer i Søketrender

Utforsk flere søketermer og termer på ulike språk nesten i sanntid. Sammenlign opptil fem grupper termer samtidig – hver gruppe kan inneholde opptil 25 termer.

Sånn sammenligner du termer

1. Åpne Google Søketrender.
  2. Søk etter en term, for eksempel «espresso».
  3. Klikk på + Legg til en søketerm i Emner-feltet.
  4. Legg til en annen søketerm, for eksempel «kaffe».

For å fjerne en term, hold markøren over søketermboksen og klikk på .

Merk: Det blir ikke inkludert feilstavede versjoner, varianter med annen stavemåte, synonymer eller flertall-/entallsformer av søketermene.

Sammenlig søk

Sammenlign termer på ulike språk

Hvis du skriver inn en søketerm med ikke-latinske tegn, ser du bare data fra land eller regioner som bruker de aktuelle tegnene.

Hvis du for eksempel skriver «ねこ», som er de japanske tegnene for «katt», ser du lite data for Norge, siden mange i Norge bruker «katt» som søketerm.

For å sammenligne søk etter de japanske tegnene for «katt» med søk etter «katt» på norsk, søk etter begge termene ved å kombinere dem med et «+»-tegn («ねこ + katt»).

Sammenlign steder
  1. Åpne Google Søketrender.
  2. Søk etter en term, for eksempel «hamburger».
  3. Søk deretter etter en annen term i + Sammenlign-feltet, for eksempel «veganisme».
  4. Til høyre i søkefeltet for «hamburger» klikker du på Mer Endre filtre.
  5. Velg et land eller en region, for eksempel «Norge», og klikk på OK.
  6. Til høyre i søkefeltet for «veganisme» klikker du på Mer Endre filtre.
  7. Velg et land eller en region, for eksempel «Tyskland», og klikk på OK.

For å sjekke trinnene, ta en titt på resultatene fra dette eksemplet.

Du kan også se diagrammer for «Interesse etter underregion» i dataene dine.

Sammenlign tidsperioder
  1. Åpne Google Søketrender.
  2. Skriv inn en søketerm og søk.
  3. Skriv deretter inn en søketerm i søkefeltet «+ Legg til en sammenligning».
  4. Til høyre i det første søkefeltet klikker du på Mer Endre filtre.
  5. Velg en tidsperiode eller skriv inn et egendefinert tidsintervall, og klikk på OK.
  6. Til høyre i det andre søkefeltet klikker du på Mer Endre filtre.
  7. Velg en tidsperiode eller skriv inn et egendefinert tidsintervall, og klikk på OK.

Du kan nå se diagrammer for «Interesse etter underregion» for hver tidsperiode i dataene dine.

Sammenlign termer og emner

Du kan definere søkeord som termer eller emner, avhengig av hva du vil søke etter.

Termer

Med søketermer ser du treff for alle termer i søket – på det angitte språket.

• Hvis du søker etter termen «sjokolade», inneholder resultatene termer som «sjokolade» og «varm sjokolade med krem»
  • Hvis du søker etter «varm sjokolade med krem» ser du resultater for både «varm sjokolade med krem» og ting som «pisket krem» og «sjokoladekake»

Emner

Emner er grupper med termer som deler det samme konseptet på alle språk. Emner vises under søketermer.

Hvis du søker med «London» som emne, inneholder søket resultater for emner som dette:

• «Hovedstaden i England»
  • «Londres», som er «London» på spansk