Zoektermen voor Google Trends vergelijken

Verken vrijwel in realtime meerdere zoektermen en termen in verschillende talen. Vergelijk maximaal vijf groepen termen tegelijk waarbij elke groep maximaal 25 termen mag bevatten.

Termen vergelijken

1. Open Google Trends.
  2. Zoek naar een term, bijvoorbeeld 'java'.
  3. Klik in het vak Onderwerpen op + Term toevoegen.
  4. Voeg nog een zoekterm toe, bijvoorbeeld 'koffie'.

Als je een term wilt verwijderen, plaatst je de muisaanwijzer op het zoektermvak en klik je op .

Opmerking: Spelfouten, spellingsvarianten, synoniemen, en enkel- of meervoudsvormen van de termen worden niet opgenomen in de resultaten.

Zoekopdrachten vergelijken

Termen in verschillende talen vergelijken

Als je een zoekterm met niet-Latijnse tekens invoert, krijg je alleen gegevens te zien voor landen of regio's waar die tekens worden gebruikt.

Als je bijvoorbeeld 'ねこ,' (de Japanse tekens voor 'kat') invoert, zul je weinig gegevens voor Nederland zien, omdat de meeste Nederlanders naar het woord 'kat' zoeken.

Als je zoekopdrachten voor Japanse tekens voor de term 'kat' wilt vergelijken met zoekopdrachten naar 'kat' in het Nederlands, zoek je naar beide termen door ze te combineren met een '+'-teken, zoals 'ねこ + kat.

Locaties vergelijken
  1. Open Google Trends.
  2. Zoek naar een term, bijvoorbeeld 'hamburger'.
  3. Zoek vervolgens in het vak + Vergelijken naar een andere term, bijvoorbeeld 'veganisme'.
  4. Klik aan de rechterkant van het zoekvak 'hamburger' op Meer Filters wijzigen.
  5. Selecteer een land of regio, bijvoorbeeld 'Verenigde Staten' en klik op OK.
  6. Klik aan de rechterkant van het zoekvak 'veganisme' op Meer Filters wijzigen.
  7. Selecteer een land of regio, bijvoorbeeld 'Duitsland', en klik op OK.

Bekijk de resultaten van dit voorbeeld om je stappen te controleren.

Je kunt ook de diagrammen voor 'Interesse per subregio' in je data bekijken.

Perioden vergelijken
  1. Open Google Trends.
  2. Voer een zoekterm in en zoek ernaar.
  3. Voer vervolgens een zoekterm in het zoekvak '+ Vergelijking toevoegen' in.
  4. Klik aan de rechterkant van het vak met de eerste zoekterm op Meer Filters wijzigen.
  5. Selecteer een periode of voer een aangepast tijdbereik in en klik daarna op OK.
  6. Klik aan de rechterkant van het vak met de tweede zoekterm op Meer Filters wijzigen.
  7. Selecteer een periode of voer een aangepast tijdbereik in en klik daarna op OK.

Je kunt nu voor elke periode in je gegevens de diagrammen voor 'Interesse per regio' bekijken.

Termen en onderwerpen vergelijken

Je kunt je zoekwoorden definiëren als termen of onderwerpen, afhankelijk van je zoekbehoeften.

Termen

Zoektermen bevatten overeenkomsten in de opgegeven taal voor alle termen in je zoekopdracht.

• Als je de term 'banaan' zoekt, bevatten de zoekresultaten termen als 'banaan' of 'broodje banaan'.
  • Als je 'broodje banaan' opgeeft, bevatten de resultaten zoekopdrachten voor 'broodje banaan', maar ook 'banaan voor de lunch' en 'broodje pindakaas'.

Onderwerpen

Onderwerpen zijn een groep termen die in elke taal hetzelfde concept delen. Onderwerpen worden onder de zoektermen weergegeven.

Als je op het onderwerp 'Londen' zoekt, bevat je zoekopdracht resultaten voor onderwerpen zoals:

• 'Hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk'
  • 'Londres', oftewel 'Londen' in het Spaans