Google Trends-zoektermen vergelijken

U kunt Google Trends gebruiken om meerdere zoektermen en termen in verschillende talen (bijna) in realtime te vergelijken. U kunt maximaal vijf groepen termen tegelijk vergelijken en elke groep mag maximaal 25 zoektermen bevatten.

Termen vergelijken

1. Open Google Trends.
  2. Zoek naar een term, bijvoorbeeld java.
  3. Klik op + Term toevoegen in het vak 'Onderwerpen'.
  4. Voeg een zoekterm toe zoals koffie.

Wilt u een term verwijderen, plaats dan de muisaanwijzer op het vak voor zoektermen en klik op de X om de term te verwijderen.

Opmerking: Spelfouten, spellingsvarianten, synoniemen, en enkel- of meervoudsvormen van de termen worden niet opgenomen in de resultaten.

Google Trends-zoekresultaten in verschillende talen, locaties en perioden vergelijken

Termen in verschillende talen vergelijken

Als u een zoekterm met niet-Latijnse tekens invoert, krijgt u alleen gegevens te zien voor landen of regio's waar die tekens worden gebruikt.

Als u bijvoorbeeld 'ねこ' invoert, het Japanse woord voor 'kat', zult u weinig gegevens voor Nederland zien, omdat de meeste Nederlanders zoeken naar het woord 'kat'.

Als u zoekopdrachten naar het Japanse woord voor 'kat' wilt vergelijken met zoekopdrachten naar het Nederlandse woord 'kat', kunt u naar beide termen zoeken door er een plusteken tussen te zetten: 'ねこ + kat'.

Locaties vergelijken
  1. Open Google Trends.
  2. Zoek naar een term, bijvoorbeeld android.
  3. Klik op Locaties aan de linkerkant van de pagina.
  4. Klik op + Locatie toevoegen om maximaal vijf extra locaties toe te voegen.

Wilt u locaties verwijderen, plaats dan de muisaanwijzer op de locatie en klik op de X.

Perioden vergelijken
  1. Open Google Trends.
  2. Zoek naar een term, bijvoorbeeld tovenaar.
  3. Klik op Perioden aan de linkerkant van de pagina.
  4. Klik op + Periode toevoegen om maximaal vijf extra perioden toe te voegen.

Wilt u perioden verwijderen, plaats dan de muisaanwijzer op de periode en klik op de X.