Trends-hakutermien vertailu

Tutustu useisiin hakutermeihin ja erikielisiin termeihin lähes reaaliajassa. Voit verrata korkeintaan viittä termiryhmää ja korkeintaan 25:tä termiä ryhmää kohti.

Termien vertailu

1. Avaa Google Trends.
  2. Hae termiä, esim. "java."
  3. Valitse Aiheet-ruudun sisällä + Lisää termi.
  4. Lisää toinen hakutermi, esimerkiksi "kahvi".

Poista termi viemällä hiiri hakukentän päälle ja klikkaamalla .

Huom. Termiin liittyviä kirjoitusvirheitä, eri kirjoitusasuja, synonyymejä, monikkoja tai yksikköjä ei näy.

Hakujen vertailu

Hakutermien vertaaminen eri kielten välillä

Jos kirjoitat hakutermin muilla kuin latinalaisilla merkeillä, näet dataa vain maista tai alueilta, joilla käytetään kyseisiä merkkejä.

Jos esimerkiksi kirjoitat "ねこ,", eli sanan kissa japaniksi, et juurikaan saa tietoja Yhdysvalloista, sillä monet amerikkalaiset hakevat kissaa hakutermillä "cat".

Voit vertailla japanilaisilla merkeillä kirjoitettua kissa-hakua englanninkielisiin kissa-hakuihin yhdistämällä termit + ‑merkillä: ねこ + cat".

Sijaintien vertaaminen
  1. Avaa Google Trends.
  2. Hae esimerkiksi termiä "hampurilainen".
  3. Hae sitten + Vertaa ‑kentässä esimerkiksi termiä "veganismi".
  4. Valitse hampurilainen-hakukentän oikealta puolelta Lisää  Muuta suodattimia.
  5. Valitse maa tai alue, esim. Yhdysvallat, ja valitse OK.
  6. Valitse veganismi-hakukentän oikealta puolelta Lisää  Muuta suodattimia.
  7. Valitse maa tai alue, esim. Saksa, ja valitse OK.

Voit tarkastaa vaiheet tämän esimerkin tulosten avulla.

Voit myös katsella datasi Kiinnostus alialueittain ‑kaavioita.

Ajanjaksojen vertaaminen
  1. Avaa Google Trends.
  2. Kirjoita hakutermi ja hae sitä.
  3. Lisää sitten hakutermi + Lisää vertailu ‑hakukenttään.
  4. Valitse ensimmäisen hakukentän oikealta puolelta Lisää  Muuta suodattimia.
  5. Valitse ajanjakso tai lisää itse määrittämäsi ajanjakso, ja valitse OK.
  6. Valitse toisen hakukentän oikealta puolelta Lisää  Muuta suodattimia.
  7. Valitse ajanjakso tai lisää itse määrittämäsi ajanjakso, ja valitse OK.

Nyt voit katsella kaikkien datasi ajanjaksojen kohdalla Kiinnostus alialueittain ‑kaavioita.

Termien ja aiheiden vertailu

Voit määritellä hakusanasi termeiksi tai aiheiksi hakutarpeistasi riippuen.

Termit

Hakutermit näyttävät tulokset kaikille kyselysi termeille annetulla kielellä.

• Jos haet termiä "banaani", hakutuloksiin sisältyvät haut muun muassa termeille "banaani" ja "banaani kalorit".
  • Jos hakusi on "banaani kalorit", hakutuloksiin sisältyvät esimerkiksi termien "banaani kalorit", "banaani lounaaksi" ja "maapähkinävoi kalorit" tulokset.

Aiheet

Aiheet ovat joukko termejä, joiden konsepti on sama kielestä riippumatta. Aiheisiin kuuluvat alla olevat hakutermit.

Jos etsit aihetta "Lontoo", muun muassa seuraavat aiheet kuuluvat hakuusi:

• "Ison-Britannian pääkaupunki"
  • "Londres", joka tarkoittaa Lontoota espanjaksi