Utforska resultat efter region

När du söker efter en term i Google Trender visas en karta med områden där termen är populär. Mörkare nyanser visar var sannolikheten är högre för en sökning efter termen.

Om du jämför söktermer visas en världskarta som skuggas utifrån hur populär söktermen är. Färgintensiteten betecknar andelen sökningar för den populäraste söktermen i en viss region. En sökterms popularitet är relativ till antalet sökningar på Google vid en viss tidpunkt på en viss plats.

Få mer information om en region

Håll muspekaren över en region för att få mer information om sökvolymer i en region. Till höger om kartan visas dessutom en lista över regioner eller städer i rangordning efter söktermens popularitet.

Storstadsområden

Ett storstadsområde är ett geografiskt område som motsvarar områden med stora städer. För närvarande visas storstadsområden bara för vissa länder i Google Trender.

Om du vill visa ett storstadsområde följer du dessa anvisningar:

1. Öppna Google Trender.
  2. Ange en sökterm, till exempel ”android”.
  3. I avsnittet Regionalt intresse klickar du på USA på kartan.
  4. Klicka på en delstat på kartan.
  5. Klicka på ett storstadsområde på kartan.

Att ett område på kartan saknar färgmarkering betyder inte att intresse saknas. Google Trenders data justeras, vilket innebär att termen fortfarande kan användas i det aktuella området, men att den är populärare i andra områden.