Utforsk resultater etter region

Når du søker etter en term i Google Søketrender, ser du et kart som viser områder hvor termen er populær. Jo mørkere fargen på et land er, desto større er sannsynligheten for at det søkes etter termen der.

Hvis du sammenligner søketermer, ser du et kart over verden med fargenyanser som gjenspeiler termenes popularitet. Fargeintensiteten representerer prosentandelen av søk for den ledende søketermen i de ulike regionene. Søketermens popularitet er relativ til det totale antallet Google-søk som gjøres på et spesifikt tidspunkt på et spesifikt sted.

Få mer informasjon om regioner

Hold markøren over en region for å se flere detaljer om søkevolumet der. Til høyre for kartet ser du også en liste over regioner eller byer, rangert etter termens popularitet.

Storbyer

Storbyer er geografiske områder som vanligvis korresponderer med storbyområder. Google Søketrender har for øyeblikket bare «storbyer» definert for visse land.

Følg disse trinnene for å se storbyer:

1. Åpne Google Søketrender.
  2. Skriv inn en søketerm, for eksempel «android».
  3. Klikk på USA på kartet i delen Regional interesse.
  4. Klikk på en delstat på kartet.
  5. Klikk på et storbyområde på kartet.

Det at en region på kartet ikke er fremhevet, betyr ikke at det ikke er noen interesse der. Dataene i Google Søketrender justeres, så det kan godt hende at termen brukes i den aktuelle regionen, men at den er mer populær i andre regioner.