Tulosten katselu alueittain

Kun haet termiä Google Trendsistä, näet kartalta, millä alueilla se on suosittu. Tummemmat sävyt osoittavat, missä termiä etsitään todennäköisemmin.

Jos vertaat hakutermejä, näet maailmankartan, joka on väritetty termin suosion mukaan. Alueen väri on sitä tummempi, mitä suurempi on alueen suosituimman hakutermin prosenttiosuus. Hakutermin suosio mitataan suhteessa kyseisen ajanjakson ja sijainnin Google-hakujen kokonaismäärään.

Lisätietoja alueesta

Vie hiiri alueen päälle, niin saat lisätietoja alueen hakumääristä. Kartan oikealla puolella on myös lueteltu alueet tai kaupungit termin suosion mukaan.

Kaupunkikeskukset

Kaupunkikeskukset ovat maantieteellisiä alueita, jotka vastaavat yleensä suurkaupunkialueita. Google Trendsissä on tällä hetkellä vain joidenkin maiden kaupunkikeskuksia.

Näin voit katsella kaupunkikeskusta:

1. Avaa Google Trends.
  2. Kirjoita hakutermi, esimerkiksi "android".
  3. Valitse Alueellinen kiinnostus ‑kohdassa Yhdysvallat.
  4. Klikkaa osavaltiota kartalla.
  5. Klikkaa kaupunkikeskusta kartalla.

Jos jotakin kartan aluetta ei ole korostettu, se ei tarkoita, että hakuja ei ole siellä lainkaan. Google Trendsin data on suhteutettu, joten termiä saatetaan silti käyttää alueella, mutta se on suositumpi muualla.