Hakutermien hakumäärät maantieteellisesti

Termiä hakiessasi näet maailmankartalta, millä alueilla se on suosittu. Mitä tummempi alueen väri on, sitä suositumpi termi on siellä.

Lisätietojen saaminen alueesta

Vie hiiri alueen päälle, niin saat lisätietoja alueen hakumääristä. Kartan oikealla puolella on myös lueteltu alueet tai kaupungit, joissa termi on suosittu.

Maantieteellisen suosion muutokset ajan mittaan

Tarkista, miten kiinnostus termiin on vaihdellut maailmalla ajan mittaan, klikkaamalla Näytä muutos ajan myötä. Klikkaa sitten toistopainiketta.

Kaupunkikeskukset

Kaupunkikeskukset ovat Nielsenin määrittämiä maantieteellisiä alueita, jotka yleisesti ottaen vastaavat Yhdysvaltain liittovaltion kaupunkialueita. Tällä hetkellä Google Trendsissä on vain Yhdysvaltain kaupunkikeskukset.

1. Avaa Google Trends.
  2. Kirjoita hakutermi.
  3. Klikkaa Hakumäärät maantieteellisesti -osiossa olevassa kartassa Yhdysvaltoja.
  4. Klikkaa osavaltiota kartalla.
  5. Klikkaa kaupunkikeskusta kartalla.

Joitakin alueita ei ole korostettu

Jos jotakin kartan aluetta ei ole korostettu hakutermin osalta, se ei tarkoita, että hakuja ei ole siellä lainkaan. Google Trendsin tiedot on normalisoitu, joten termiä saatetaan silti käyttää alueella, mutta se on suositumpi muualla.