Exportera, bädda in och citera data från Trender

Om du vill dela data om de ämnen du är intresserad av lägger du till diagram med data från Trender på din webbplats. Du kan även exportera data från Trender för att visa en omfattande lista över sökningsdata.

Så här exporterar du ett diagram

Om du vill analysera data från Trender ytterligare kan du exportera diagrammen som CSV-filer.

1. Öppna Google Trender.
  2. Sök efter en term.
  3. Klicka på Ladda ned Download uppe till höger i diagrammet.
  4. Öppna filen med hjälp av en kalkylarksapp, till exempel Google Kalkylark.

Så här delar du data från Trender

Dela en länk till sökresultat

1. Öppna Google Trender.
  2. Sök efter en term.
  3. Klicka på Dela  uppe till höger på sidan.
  4. Välj en plats där du vill dela länken till Trender.

Dela ett diagram

1. Öppna Google Trender.
  2. Sök efter en term.
  3. Klicka på Dela  uppe till höger på sidan.
  4. Välj en plats där du vill dela diagrammet.

Bädda in ett diagram

1. Öppna Google Trender.
  2. Sök efter en term.
  3. Klicka på Bädda in Bädda in uppe till höger i diagrammet.
  4. Kopiera och klistra in HTML-koden på webbsidan.
  5. Klicka på Klart.

Obs! Inbäddningsfunktionen är inte tillgänglig för alla diagram.

Så här använder och citerar du data från Trender

Du får använda all information du hittar på Google Trender i enlighet med Googles användarvillkor. Om du återanvänder data från Trender anger du att de kommer från Google med hjälp av ett citat.

Exempel: Om du använder en skärmdump med data från Trender lägger du till texten Källa: Google Trender (www.google.com/trends).

Obs! Google Trender och Google Ads är inte samma datakälla. Citera inte dessa källor tillsammans.