Gerelateerde zoekopdrachten

Wanneer u zoekt naar een term in Google Trends, worden er onder aan de pagina zoekopdrachten weergegeven die gerelateerd zijn aan uw term.

Meest gezochte termen

Meest gezochte termen zijn populaire zoektermen die vergelijkbaar zijn met de term die u heeft opgegeven.

Waar meest gezochte termen vandaan komen

De meest gezochte termen die worden weergegeven, hebben betrekking op de term die u heeft opgegeven. Als u geen zoekterm heeft opgegeven, hebben de meest gezochte termen betrekking op de gekozen categorie of het gekozen land of gebied.

Meest gezochte termen weergeven bij het vergelijken van zoektermen

Als u meerdere zoektermen, locaties of perioden vergelijkt, kunt u gerelateerde meest gezochte termen weergeven door het tabblad van uw term te selecteren.

Toenemende zoekopdrachten

Toenemende zoekopdrachten zijn zoekopdrachten waarvan de populariteit in een bepaalde periode aanzienlijk is gegroeid in vergelijking met een voorafgaande periode. Als u bijvoorbeeld zoekopdrachten naar cappuccino in mei 2006 vergelijkt, worden de resultaten vergeleken met de resultaten van april 2006.

Voor elke toenemende zoekterm wordt een percentage van de groei van de term in een bepaalde periode weergegeven. Ziet u echter Doorbraak in plaats van een feitelijk percentage, dan betekent dit dat de zoekterm een groei van meer dan 5000% heeft doorgemaakt.

Waar toenemende zoekopdrachten vandaan komen

Toenemende zoekopdrachten worden gepresenteerd op basis van hun relatie tot de zoekterm die u heeft opgegeven. Als u bijvoorbeeld zoekt naar koffie, kunnen de toenemende zoekopdrachten populaire koffiemerken, typen koffiezetapparaten en andere soorten cafeïnehoudende dranken bevatten.

Meer dan tien meest gezochte, toenemende of gerelateerde zoekopdrachten weergeven

Als u meer dan tien meest gezochte of gerelateerde zoekopdrachten wilt bekijken, klikt u in de rechterbovenhoek van de pagina op het tandwielpictogram > Downloaden als CSV-bestand. Nadat u dit csv-bestand heeft geopend met de spreadsheet-app van uw keuze, ziet u meer dan de tien meest gezochte en toenemende zoekopdrachten.

Ongepaste gerelateerde zoekopdrachten melden

Google Trends past een filter toe voor seksueel expliciete zoektermen. Hoewel geen enkel filter 100% zekerheid kan bieden, zorgen deze filters ervoor dat het meeste ongepaste materiaal wordt verwijderd. Wordt bepaald materiaal er niet uitgefilterd, klik dan op Feedback verzenden onder aan een Google Trends-pagina om de aanstootgevende inhoud te melden.