Gerelateerde zoekopdrachten vinden

Wanneer u zoekt naar een term op Google Trends, ziet u onder aan de pagina in het gedeelte 'Gerelateerde zoekopdrachten' zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan uw term.

Tip: Als u meerdere zoektermen, locaties of perioden vergelijkt, kunt u gerelateerde meest gezochte termen weergeven door het tabblad van uw term te selecteren.

Meest gezochte termen

'Meest gezochte termen' zijn termen waarnaar het meest is gezocht met gebruik van de zoekterm die u heeft ingevoerd in dezelfde zoeksessie, binnen de gekozen categorie, het land of de regio. Als u geen zoekterm heeft opgegeven, worden algemene meest gezochte termen weergegeven.

Toenemende zoekopdrachten

'Toenemende zoekopdrachten' zijn termen waarnaar is gezocht met gebruik van de term die u heeft opgegeven (of over het algemeen, als geen zoekterm is opgegeven), en waarvan het zoekvolume het meest is toegenomen in de opgegeven periode. Voor elke toenemende zoekopdracht ziet u de procentuele toename van de term in vergelijking met de vorige periode. Ziet u echter 'Doorbraak' in plaats van een percentage, dan betekent dit dat de zoekterm een groei van meer dan 5000% heeft doorgemaakt.

Meer dan tien meest gezochte of toenemende gerelateerde zoekopdrachten weergeven:

1. Open Google Trends.
  2. Als u niet bent ingelogd, klikt u op Inloggen in de rechterbovenhoek.
  3. Zoek naar een term, bijvoorbeeld koffie.
  4. Klik op het menu Menu icon in de rechterbovenhoek van de pagina.
  5. Klik op CSV-bestand downloaden.
  6. Open het CSV-bestand met een spreadsheetprogramma, bijvoorbeeld Google Spreadsheets.

In het CSV-bestand worden uitgebreide lijsten weergegeven met interesses in de loop van de tijd, regionale interesse en gerelateerde zoekopdrachten.

Ongepaste gerelateerde zoekopdrachten melden

Google Trends verwijdert zoekopdrachten die mogelijk seksueel expliciet zijn. Het kan echter voorkomen dat ongepast materiaal onopgemerkt blijft. Klik onder aan een Google Trends-pagina op Feedback verzenden om aanstootgevende inhoud te rapporteren.

Google Trends filtert controversiële onderwerpen niet.