Om topplistor i Trender

I den här artikeln beskriver vi hur du visar topplistor i Trender och du hittar även svar på vanliga frågor.

Du kan visa listor över populära sökningar eller till exempel de skådespelare, idrottslag och böcker som användare har sökt mest på med topplistor i Google Trender. Du kan även visa den årliga versionen av topplistorna – Året med Sök.

Så här visar du topplistor

1. Öppna Google Trender.
  2. Klicka på menyn Main menu uppe till vänster.
  3. Välj Topplistor.
  4. Om du vill byta mellan Populärt och Vanligaste sökningarna väljer du rullgardinsmenyn högst upp i listan.

Du kan använda topplistor i alla länder, men alla topplistor är inte tillgängliga överallt.

Vanliga frågor

Hur fungerar topplistor?

Topplistorna tar tekniken bakom Faktarutan till hjälp för att identifiera vilken person, plats eller sak som en sökfråga avser. Topplistorna bygger på vårt arbete med att hjälpa dig att hitta den information du faktiskt söker efter.

Hur exakta är rankningarna i topplistorna?

Topplistorna bygger på den bästa möjliga tekniken hos Google för att dela intresset för en viss person, plats eller sak i verkligheten. Genom Året med Sök har vi rapporterat söktrender varje år sedan 2004, men det är omöjligt att veta vilken den faktiska avsikten bakom en sökning var utan att fråga användarna direkt.

Hur skiljer sig topplistorna från Populära sökningar?

I Populära sökningar visas sökningar med en markant ökning i söktrafiken jämfört med alla sökningar som gjorts under de senaste 24 timmarna, medan topplistorna visar ämnen med höga sökvolymer över lag för den aktuella månaden.