Uitleg van toplijsten in Trends

In dit artikel wordt beschreven hoe je toplijsten op Trends kunt bekijken en biedt antwoorden op veelgestelde vragen.

Je kunt lijsten weergeven van de populairste of meest gezochte acteurs, sportteams, boeken en meer met toplijsten van Google Trends. Je kunt ook de jaarlijkse versie van toplijsten bekijken, Year in Search.

Toplijsten bekijken

1. Open Google Trends.
  2. Klik linksboven op het Menu Main menu.
  3. Selecteer Toplijsten.
  4. Als je wilt schakelen tussen de weergaven Trending en Meest gezocht, selecteer je het dropdownmenu bovenaan de lijst.

Je kunt toplijsten in elk land gebruiken, maar niet alle toplijsten zijn overal beschikbaar.

Veelgestelde vragen

Hoe werken toplijsten?

Toplijsten maken gebruik van de Kennisgrafiek-technologie om vast te stellen wanneer zoekopdrachten over specifieke mensen, plaatsen of dingen gaan. Toplijsten zijn een van de manieren waarop we je helpen de informatie te vinden waarnaar je op zoek bent.

Hoe nauwkeurig is de rangschikking van toplijsten?

Toplijsten maken gebruik van de beste technologie bij Google om de interesse in echte mensen, plaatsen en dingen te delen. Zulke trends rapporteren we sinds 2004 met het jaarlijkse Year in Search, maar het is uiteindelijk onmogelijk om te achterhalen wat gebruikers met een zoekopdracht bedoelen, tenzij we het iedereen zouden vragen.

Wat is het verschil tussen toplijsten en trending zoekopdrachten?

Trending zoekopdrachten bestaan uit zoektermen met een snel groeiende hoeveelheid verkeer binnen alle zoekopdrachten in de afgelopen 24 uur, terwijl toplijsten de onderwerpen bevatten waarnaar in de betreffende maand in totaal het meest is gezocht.