Aan de slag met de Google Trends-dataset

Met BigQuery heb je toegang tot geanonimiseerde, geïndexeerde, genormaliseerde en verzamelde Google Trends-gegevens.

De BigQuery-dataset van Google Cloud Marketplace toont de 25 populairste of 25 meest stijgende zoekopdrachten van Google Trends in de afgelopen 30 dagen.

De Free Tier van BigQuery biedt tot 1 TB per maand aan SQL-query's en tot 10 GB per maand aan opslag zonder kosten. Voor SQL-query's boven deze drempelwaarden gelden de normale prijzen voor BigQuery.

Tip: Als je zonder Google Cloud-account of creditcardgegevens toegang wilt tot BigQuery, gebruik je de BigQuery-sandbox.

Google Trends-datasets verkennen met BigQuery

Als je deze openbare datasettabellen wilt verkennen, voer je in de SQL-UI van BigQuery een query uit voor de tabellen met de 25 populairste verhalen of de 25 meest stijgende zoekopdrachten.

Gebruik het partitioneringsfilter in de query om de gegevens te minimaliseren die worden gescand en verwerkt:

SELECT * FROM `bigquery-public-data.google_trends.top_terms`

WHERE refresh_date = DATE_SUB(CURRENT_DATE(), INTERVAL 1 DAY)

Je kunt Google Trends ook verkennen met andere Business Intelligence-tools (BI), zoals Looker of Data Studio, of met oplossingen van onze partners.