Se utsläpp på Google Flights

För att hjälpa dig att göra mer hållbara val när du ska resa hittar du utsläppsberäkningar i flygsökresultaten och på bokningssidorna.

Hitta utsläppsberäkningar

Så här hittar du utsläppsberäkningar i Flights:
  1. Öppna Google Flights.
  2. Sök efter ett flyg.
  3. Klicka på nedåtpilen till höger.
  4. Där ser du utsläppsberäkningar för varje del av resan.

Sortera efter utsläpp

Så här sorterar du resultaten efter utsläpp:
  1. Till höger klickar du på Sortera efter följt av Utsläpp.
  2. Flygsökresultaten sorteras från lägre till högre utsläpp.
Tips! Du kan också hitta utsläppsberäkningar för varje flyg när du klickar på raden för att utöka den.

Filtrera efter mindre utsläpp

Så här filtrerar du resultaten efter låga utsläpp:
  1. Längst upp klickar du på filtret Utsläpp följt av Endast låga utsläpp.
  2. I sökresultaten för flyg visas bara alternativ med lägre utsläpp än vanligt för den rutten.

Så beräknar vi trädjämförelsen

För att beräkna trädjämförelsen använder Google beräkningar av växthusgasekvivalens från Environmental Protection Agency (EPA). Datan omfattar hur många trädplantor som behöver odlas i staden under tio år för att binda utsläppen av koldioxidekvivalenter. Google använder sedan siffran för att göra en uppskattning av antalet träd som krävs för att binda skillnaden i utsläpp av koldioxidekvivalenter (mellan det markerade flyget och ett genomsnittligt flyg på rutten) på en dag.

Vi använder EPA-beräkningen och konverterar ton till kg, och tio år till en dag, för att få en daglig uppskattning av mängden koldioxidekvivalenter som binds per träd.

Obs! På grund av avrundning får du kanske inte exakt samma resultat som visas om du gör uträkningen på egen hand.

Varför vissa flyg har lägre utsläpp

I beräkningen av utsläpp tas hänsyn till avreseort, destination, flygplanstyp och antalet platser i varje sittklass.

Faktorer som bränslesnåla flygplan och kortare rutter ger vanligtvis lägre utsläpp.

Utsläppsberäkningarna är högre för resor i ekonomi premium, business och första klass eftersom platserna där tar upp mer utrymme. De står för en större andel av flygets totala utsläpp.

Läs mer om hur utsläpp beräknas.

Resa med tåg

När det finns en tillgänglig tågrutt visas den i dina sökresultat i Google Flights.

Att resa med tåg kan leda till betydligt lägre utsläpp jämfört med att flyga. Tågalternativen är därför markerade med ett märke som anger lägre utsläpp.