Sjekk utslipp på Google Flyreiser

Vi ønsker å gi deg muligheten til å ta mer bærekraftige reisevalg, og derfor finner du anslåtte utslipp i søkeresultatene og på bestillingssidene for flyreiser.

Finn anslåtte utslipp

Slik finner du anslått utslipp for flyreiser:
  1. Gå til Google Flyreiser.
  2. Søk etter en flyreise.
  3. Klikk på nedoverpilen til høyre.
  4. Her finner du anslått utslipp for hver etappe av turen.

Sorter etter utslipp

Slik sorterer du resultatene etter utslipp:
  1. Til høyre klikker du på Sorter etter og så Utslipp.
  2. Søkeresultatene sorteres etter stigende utslipp.
Tips: Du finner også de anslåtte utslippene for hver enkelt flyvning ved å klikke på raden for å utvide den.

Filtrer etter lavere utslipp

Slik filtrerer du resultatene etter lave utslipp:
  1. Øverst klikker du på Utslipp-filteret og så Bare lave utslipp.
  2. Søkeresultatene viser bare alternativer med utslipp som er lavere enn det som er vanlig for den aktuelle ruten.

Slik beregner vi tresammenligningen

Google bruker ekvivalensberegninger for drivhusgasser fra Environmental Protection Agency (EPA) til å beregne tresammenligningen. Dataene inkluderer hvor mange trær som må plantes i byomgivelser og vokse i 10 år for å kompensere for CO2e-utslippene. Google bruker dette tallet til å beregne omtrent hvor mange trær som kreves for å kompensere for forskjellen i CO2e-utslippene (for den fremhevede flyvningen sammenlignet med en gjennomsnittlig flyvning på denne ruten) på én dag.

Vi tar utgangspunkt i EPA-beregningen, og så konverterer vi tonn til kilo og 10 år til 1 dag for å få et anslag om hvor mye CO2e ett tre kompenserer for per dag.

Merk: Vi runder av tallene, så du kan få litt andre resultater hvis du bruker ligningene her til å regne ut resultatet.

Hvorfor noen flyreiser har lavere utslipp

I beregningen av anslåtte utslipp tas avreisested, reisemål, flytype og antall seter i hver billettklasse med i betraktningen.

Faktorer som drivstofføkonomiske fly og kortere ruter fører vanligvis til lavere utslipp.

De anslåtte utslippene er høyere for flyreiser med premium økonomi, business og første klasse, fordi setene i disse delene av flyet tar opp mer plass. De står for en større andel av flyets totale utslipp.

Finn ut mer om hvordan anslåtte utslipp beregnes.

Togreiser

Hvis en del av ruten din kan tilbakelegges med tog, vises dette i søkeresultatene på Google Flyreiser.

Togreiser kan medføre betydelig lavere utslipp sammenlignet med fly. Togalternativer har derfor et merke som indikerer lavere utslipp.