Uitstoot checken op Google Vluchten

In de zoekresultaten voor vluchten en op de boekingspagina's vind je de geschatte uitstoot van je reis. Zo kun je duurzamere reiskeuzes maken.

De geschatte uitstoot vinden

Zo vind je de geschatte uitstoot van vluchten:
  1. Ga naar Google Vluchten.
  2. Zoek naar een vlucht.
  3. Klik rechts op de pijl-omlaag.
  4. Je ziet de geschatte uitstoot voor elk deel van je reis.

Sorteren op uitstoot

Zo sorteer je de resultaten op uitstoot:
  1. Klik aan de rechterkant op Sorteren op en dan CO2-uitstoot.
  2. De zoekresultaten voor vluchten worden gerangschikt van lage naar hoge uitstoot.
Tip: Je kunt de geschatte uitstoot van een vlucht ook bekijken als je de rij uitvouwt.

Filteren op minder uitstoot

Zo filter je de resultaten op lage uitstoot:
  1. Klik bovenaan op het filter Uitstoot en dan Alleen lage uitstoot.
  2. Je zoekresultaten voor vluchten tonen alleen opties met een lagere CO2-uitstoot dan gebruikelijk voor die route.

Hoe we de vergelijking met bomen berekenen

Voor de berekening van de vergelijking met bomen gebruikt Google de berekeningen voor equivalenten van broeikasgassen (CO2e) van de Environmental Protection Agency (EPA). De gegevens omvatten hoeveel boomzaailingen in de stad 10 jaar lang moeten groeien om de CO2e-uitstoot op te nemen. Google gebruikt dit getal om een schatting te maken van het aantal bomen dat nodig is om het verschil in CO2e-uitstoot op 1 dag op te nemen (tussen de gemarkeerde vlucht en een gemiddelde vlucht voor de route).

We gebruiken de EPA-berekening en zetten ton om in kg en 10 jaar om in 1 dag om de dagelijkse schatting te krijgen van de CO2e-opname per boom.

Opmerking: Vanwege afronding kunnen zelf uitgevoerde berekeningen licht afwijken van de resultaten die worden getoond.

Waarom sommige vluchten een lagere uitstoot hebben

Bij het schatten van de uitstoot wordt rekening gehouden met het vertrekpunt, de bestemming, het type vliegtuig en het aantal zitplaatsen in elke klasse.

Factoren zoals brandstofzuinige vliegtuigen en kortere routes leiden doorgaans tot een lagere uitstoot.

De geschatte uitstoot is hoger voor premium economy-, businessclass- en firstclass-reizen, omdat plaatsen in deze gedeelten meer ruimte innemen. Ze hebben dus een groter aandeel in de totale uitstoot van de vlucht.

Meer informatie over hoe de uitstoot wordt geschat

Met de trein reizen

Als er een trein beschikbaar is op je route, vind je deze in de zoekresultaten van Google Vluchten.

De uitstoot van reizen per trein kan aanzienlijk lager zijn dan die van reizen per vliegtuig. Treinopties hebben daarom een badge die een lagere uitstoot aangeeft.