Gaan uitlatings op Google Flights na

Om jou te help om meer volhoubare reiskeuses te maak, kan jy die skattings vir uitlatings op jou vlugsoekresultate- en besprekingsbladsye vind.

Vind skattings vir uitlatings

Om emissieskattings in vlugte te vind:
  1. Gaan na Google Flights.
  2. Soek na 'n vlug.
  3. Klik op die afpyl aan die regterkant.
  4. Jy sal die emissieskattings vir elke deel van jou reis vind.

Sorteer volgens uitlatings

Om jou resultate volgens uitlatings te sorteer:
  1. Klik aan die regterkant op Sorteer volgens en dan Uitlatings.
  2. Jou vlugsoekresultate sal van laer na hoër uitlatings rangskik word.
Wenk: Jy kan ook die emissieskattings vir elke vlug vind as jy op die ry klik om dit uit te vou.

Filtreer volgens minder uitlatings

Om jou resultate volgens lae uitlatings te filtreer:
  1. Klik hierbo op die Uitlatings-filter en dan Slegs minder uitlatings.
  2. Jou vlugsoekresultate sal net opsies wys met uitlatings wat laer as gewoonlik vir daardie roete is.

Hoe ons die boomvergelyking bereken

Google gebruik die Omgewingsbewaringsagentskap (EPA) se berekeninge vir kweekhuisgas-ekwivalensie om die boomvergelyking te bereken. Die data sluit in hoeveel stedelike boomsaailinge wat 10 jaar lank groei, nodig is om die CO2e-uitlatings te sekwestreer. Google gebruik dan hierdie getal om ’n skatting te bereken van die aantal bome wat nodig is om die verskil in CO2e-uitlatings (tussen die gemerkte vlug en ’n vlug wat tipies is op die roete) in ’n dag te sekwestreer.

Ons neem die EPA-berekening, skakel ton om na kilogram en 10 jaar om na 1 dag om die daaglikse skatting van CO2e wat per boom gesekwestreer word, te kry.

Let wel: Weens afronding sal die uitvoering van die berekeninge wat in die vergelykings gegee word, moontlik nie die presiese resultate lewer wat getoon word nie.

Waarom sommige vlugte laer emissies het

Uitlatingskattings neem die oorsprong, bestemming, soort vliegtuig en die getal sitplekke in elke sitplekklas in ag.

Faktore soos brandstofdoeltreffende vliegtuie en korter roetes het gewoonlik laer uitlatings tot gevolg.

Die uitlatingskattings is hoër vir premium-ekonomie-, besigheids- en eersteklassitplekke omdat die sitplekke in hierdie dele meer ruimte beslaan. Dit sal ’n groter deel van die vlug se totale uitlatings verteenwoordig.

Meer inligting oor hoe uitlatings geskat word.

Reis per trein

Wanneer ’n trein op jou roete beskikbaar is, sal jy dit op jou Google Flights-soekresultate gelys sien.

Reise per trein kan beduidend laer uitlatings in vergelyking met vlieg tot gevolg hê. Gevolglik word treinopsies met ’n kenteken gemerk wat laer uitlatings aandui.