Om prisgaranti på Google Flights

Prisgaranti är ett pilotprogram som är tillgängligt för utvalda resplaner inom Google Flights. För vissa flygpriser är Googles algoritmer säkra på att priset du hittar är det lägsta tillgängliga priset innan flyget avgår. För dessa flyg bevakar vi priset tills det första flyget i resplanen avgår. Om priset sänks får du tillbaka mellanskillnaden.

Fram till nu var prisgarantin tillgänglig för utvalda resplaner via Boka på Google. Vi har utökat vårt program till utvalda resplaner som du hittar på Google Flights men bokar på ett flygbolags eller en resebyrås webbplats.

Välj bokningsmetod för att få bästa möjliga hjälp:

Bokat en resplan med Boka på Google

Välj det här alternativet om du valde en resplan med prisgaranti där det går att boka på Boka på Google, alltså att du stannade på Google för att slutföra transaktionen hos flygbolaget eller resebyrån.

Hur mycket pengar kan jag få från en prisgaranti?

Med prisgarantin får du tillbaka skillnaden mellan flygpriset när du bokar och det lägsta biljettpriset mellan den tidpunkten och avgången. För att få en utbetalning måste prisskillnaden vara större än 5 USD. Du kan få upp till totalt 500 USD per Google-konto för alla kvalificerade resplaner under ett visst kalenderår. Du kan ha upp till tre öppna bokningar med prisgaranti åt gången. Med detta menas att det första flyget i resplanen inte har avgått än. Om tillämpligt får du en utbetalning när det första flyget i den bokade resplanen avgår.

Hur får jag prisgaranti?

Obs!

• Du måste ställa in land/region på USA och valuta på USD för att flyg med prisgaranti ska visas.
  • Prisgarantin omfattar endast enkelresor och tur-och-returresor som avgår från USA.
  • Du måste använda en faktureringsadress i USA och ett telefonnummer i USA på sidan Boka på Google.
  • Du måste vara inloggad på ditt Google-konto.

Prisgaranti är endast tillgängligt för flyg där vi är säkra på att priset inte går ner. Flygen har ett färggrant prismärke när du väljer avgående flyg och returflyg. Prisgarantin gäller bara om flygpriset sänks efter att du har bokat men innan det första flyget i resplanen avgår.

1. Välj ett flyg med märket under Avgående flyg.
  2. Välj resplanen med märket och fortsätt till kassan.
    • Om prisgarantin ska gälla måste alla flyg i resplanen ha märket Prisgaranti.
  3. Klicka på länken Boka på Google.
  4. Godkänn användarvillkoren genom att markera kryssrutan bredvid Prisgaranti på sidan Boka på Google.

Du får ett bekräftelsemeddelande när flyget omfattas av prisgarantin.

Hur länge gäller prisgarantin?

Prisgarantin börjar gälla när du har bokat på Google. Men om flygbolaget uppdaterar priserna snabbare än de läses in på Google Flights kan vi kanske inte erbjuda garantin längre. Du kan först hitta en prisgaranti, men om priserna uppdateras innan du bokar kan det hända att garantin inte är tillgänglig när du bokar.

Behöver jag betala för prisgarantin?

Nej. Prisgarantin kostar inget.

Vad händer när jag har bokat?

När du har bokat bevakar vi priset tills det första flyget i resplanen avgår. Därefter meddelar vi dig via e-post om priset har sänkts eller inte. Du kan även få en e-postuppdatering mellan bokning och avgång. Om priset har sänkts betalar vi tillbaka mellanskillnaden via Google Pay. Om priset inte har gått ner kan du känna dig trygg med att du fick det bästa priset med Google Flights.

Hur får jag tillbaka mellanskillnaden?

Obs!

• Du måste vara över 18 år.
  • För att kunna göra anspråk på utbetalningen måste du ha ett Google Pay-konto eller skapa ett. Du måste även vara inloggad med samma Google-konto som du använde när du bokade flyget på Boka på Google.
  • När du blir Google Pay-användare omfattas du av användarvillkoren för Google Pay.

Om priset sänks meddelar vi dig efter avgång och betalar tillbaka mellanskillnaden via Google Pay. Det tar vanligtvis upp till 48 timmar innan pengarna sätts in på ditt konto.

Om du inte har ett Google Pay-konto måste du skapa ett så att vi kan betala tillbaka mellanskillnaden:

Du kan överföra pengarna till bankkontot när de nått Google Pay-saldot eller Pengar i Google Pay:

1. Öppna wallet.google.com.
  2. Klicka på Betalningsmetoder följt av Pengar i Google Pay eller Google Pay-saldo.
  3. Klicka på Gör ett uttag.
  4. Klicka på Gör ett uttag.

Innan du har verifierat din identitet kan du överföra upp till totalt 200 USD per vecka på Google Pays webbplats. Du måste ladda ned Google Pay-appen och verifiera din identitet om du vill överföra mer. Läs mer om gränserna i Google Pay.

Om det uppstår problem när du laddar ned Google Pay-appen kan du besöka hjälpcentret för Google Pay.

Vad händer om jag avbokar min resa?

Om du ändrar resan eller avbokar någon del av den får du inte tillbaka mellanskillnaden.

Var hittar jag mer information?

Du hittar programinformation i våra användarvillkor. Om flyget omfattas av en prisgaranti gäller användarvillkoren för prisgarantin.

Kontakta oss om du har frågor om ditt flyg.

Vanliga frågor

Behöver jag göra något efter att jag har bokat?

Nej. Vi bevakar automatiskt priset efter att du har bokat tills det första flyget avgår och meddelar dig efter avgången om priset har sänkts.

När får jag mellanskillnaden utbetald om priset har sänkts?

Du får vanligtvis in mellanskillnaden på ditt Google Pay-konto inom 48 timmar efter att det första flyget avgått.

Kan jag avbryta prisgarantin?

Du kan välja bort prisgarantin innan du bokar flyget. Kontakta oss om du vill avbryta garantin efter att du har bokat.

Vad händer om mitt flyg ställs in eller bokas om?

Om ditt flyg ställs in eller bokas om får du inte tillbaka mellanskillnaden.

Vad händer om priset sjunker och sedan går upp igen?

Du får fortfarande tillbaka skillnaden mellan priset du bokade för och det lägsta tillgängliga priset före avgång.

Bokat på flygbolagets eller resebyråns webbplats

Välj det här alternativet om du valde en resplan med prisgaranti på Google Flights men bokade hos ett flygbolag eller en resebyrå online på deras webbplats.

Hur mycket pengar kan jag få från en prisgaranti?

När du väljer ett bokningsalternativ med prisgaranti på Google Flights får du skillnaden mellan flygpriset vid den tidpunkten och det lägsta biljettpriset på Google Flights för den exakta resplanen mellan den tidpunkten och avgången. För att få en utbetalning måste prisskillnaden vara större än 5 USD. Du kan få upp till totalt 500 USD per Google-konto för alla kvalificerade resplaner under ett visst kalenderår. Du kan ha upp till tre bekräftade bokningar med prisgaranti åt gången. Om du är kvalificerad får du tillbaka pengar när det första flyget i den bokade resplanen har avgått.

Hur får jag prisgaranti?

Obs!

• Du måste ställa in land/region på USA och valuta på USD för att hitta flyg med garanti.
  • Prisgarantin omfattar endast enkelresor och tur-och-returresor som avgår från USA.
  • Du måste vara inloggad på ditt Google-konto.

Prisgaranti är endast tillgängligt för flyg där vi är säkra på att priset inte går ner. Flygen har ett färggrant prismärke  när du väljer avgående flyg och returflyg. Prisgarantin gäller bara om flygpriset sänks efter att du har valt ett bokningsalternativ med garanti på Google Flights och innan det första flyget i resplanen avgår.

1. Välj ett flyg med märket under Avgående flyg.
    • Om prisgarantin ska gälla måste alla flyg i resplanen ha ett prisgarantimärke.
  2. Klicka på Fortsätt under Bokningsalternativ för att välja ett bokningsalternativ med prisgaranti.
    • Bokningsalternativ med prisgaranti har ett prisgarantimärke.
    • Vi garanterar att priset som visas bredvid prisgarantimärket inte blir lägre före avgång.
  3. Boka den exakta resplanen som garanteras på Google Flights på flygbolagets eller resebyråns webbplats. För att prisgarantin ska gälla måste alla komponenter i den bokade resplanen stämma överens, inklusive flygbolag, flightnummer, datum, antal passagerare, biljettpris och klass samt avbokningspolicy.
  4. När du har valt bokningsalternativet med prisgaranti på Google Flights bevakar Google priset varje dag fram till avgång.
    • Du får ett e-postmeddelande efter avgång med information om huruvida priset sänkts eller inte.
  5. Om priset har sänkts måste du bekräfta att du har bokat flyget för att få mellanskillnaden utbetald till Google Pay:
    • Klicka på Ja, jag har bokat det här flyget i e-postmeddelandet och följ anvisningarna:
      • Ange ditt bekräftelsenummer och efternamn och markera rutan för att godkänna användarvillkoren.
      • Klicka på Bekräfta.
  • Du kan även gå till sidan Prisgaranti:
    • Hitta din garanterade resplan.
    • Klicka på Ja, jag har bokat detta.
    • Ange ditt bekräftelsenummer och efternamn och markera sedan rutan för att godkänna användarvillkoren.
    • Klicka på Bekräfta.

sidan Prisgaranti hittar du dina garanterade flyg. Du kan uppdatera dina e-postinställningar under Reseinställningar.

Hur länge gäller prisgarantin?

Prisgarantin börjar gälla när du väljer ett bokningsalternativ med prisgaranti på Google Flights.

Behöver jag betala för prisgarantin?

Nej. Prisgarantin kostar inget.

Vad händer när jag har valt ett bokningsalternativ med garanti?

När du har valt ett bokningsalternativ med garanti bevakar vi priset tills det första flyget i resplanen avgår. Du får sedan ett e-postmeddelande med information om huruvida priset sänkts eller inte. Du kan också få en e-postuppdatering mellan att du väljer ett bokningsalternativ med garanti och flygets avgång. Om priset har sänkts måste du bekräfta att du bokade flyget senast 30 dagar efter avgången för det första flyget i resplanen så att vi kan betala ut mellanskillnaden till Google Pay. Om priset inte har gått ner kan du känna dig trygg med att du fick det bästa priset med Google Flights.

Var kan jag se mina kvalificerade flyg med prisgaranti?

Om du valde ett bokningsalternativ med prisgaranti kan du hantera ditt flyg på sidan Prisgaranti.

Hur bekräftar jag en prisgaranti?

Om priset sänks för ett garantikvalificerat flyg som du har valt får du ett e-postmeddelande från Google Flights. Bekräfta garantin genom att klicka på Ja, jag har bokat det här flyget i e-postmeddelandet och följa anvisningarna:

• Ange ditt bekräftelsenummer och efternamn och markera rutan för att godkänna användarvillkoren.
    • Bekräftelsenumret är den alfanumeriska kod som visas i bekräftelsemeddelandet för bokningen som du fick när du bokade flyget på flygbolagets eller resebyråns webbplats (exempel: SFTORB).
  • Klicka på Bekräfta.

Du kan även hantera garantin på sidan Prisgaranti. Bekräfta garantin genom att klicka på Ja, jag har bokat detta och följ anvisningarna.

Du kan ha upp till tre bekräftade garanterade bokningar åt gången.

Hur får jag tillbaka mellanskillnaden?

Obs!

• Du måste vara över 18 år.
  • För att kunna göra anspråk på utbetalningen måste du ha ett Google Pay-konto eller skapa ett. Du måste vara inloggad med samma Google-konto som du använde för att söka efter ditt flyg på Google Flights.
  • När du blir Google Pay-användare omfattas du av användarvillkoren för Google Pay.

Om priset sänks meddelar vi dig efter avgång och betalar ut mellanskillnaden via Google Pay. Om du ännu inte har bekräftat att du har bokat flyget ber vi dig att göra det. När du har bekräftat betalar vi ut mellanskillnaden i Google Pay. Det tar vanligtvis upp till 48 timmar innan pengarna sätts in på ditt konto.

Om du inte har ett Google Pay-konto måste du skapa ett så att vi kan betala tillbaka mellanskillnaden:

• Om priset har sänkts och du har bekräftat bokningen innan det första flyget avgår:
  • Om priset har sänkts och du inte har bekräftat bokningen innan det första flyget avgår:
    • Bekräfta att du bokade flyget senast 30 dagar efter avgången för det första flyget i resplanen.
    • När du har bekräftat gör du så här för att göra anspråk på mellanskillnaden:

Du kan överföra pengarna till bankkontot när de nått Google Pay-saldot eller Pengar i Google Pay:

1. Öppna wallet.google.com.
  2. Klicka på Betalningsmetoder följt av Pengar i Google Pay eller Google Pay-saldo.
  3. Klicka på Gör ett uttag.
  4. Ange det belopp du vill överföra.
  5. Välj det bankkonto du vill överföra pengar till.
  6. Klicka på Gör ett uttag.

Innan du har verifierat din identitet kan du överföra upp till totalt 200 USD per vecka på Google Pays webbplats. Du måste ladda ned Google Pay-appen och verifiera din identitet om du vill överföra mer. Läs mer om gränserna i Google Pay.

Om det uppstår problem när du laddar ned Google Pay-appen kan du besöka hjälpcentret för Google Pay.

Hur avbryter jag e-postaviseringar om prisgaranti?

Hantera dina garantier på sidan Prisgaranti. När du klickar på Nej, jag har inte bokat skickar vi inga fler e-postaviseringar för den specifika resplanen.

Du kan även stänga av e-postaviseringar i Reseinställningar. Om du bekräftar en garanterad resplan får du ett sista e-postmeddelande med information om huruvida priset sänkts eller inte, även om du väljer bort e-postaviseringar.

Du kan även inaktivera Googles funktion för prisgaranti i Reseinställningar. När du inaktiverar den här funktionen tar du bort alla befintliga flyg med prisgaranti och vi slutar visa prisgarantimärken i Google Flights. Du får inte betalt för väntande garantier, även om du redan har bekräftat dem.

Vad händer om jag avbokar min resa?

Om du ändrar resan eller avbokar någon del av den får du inte tillbaka mellanskillnaden.

Var hittar jag mer information om programmet?

Du hittar information om programmet i de ytterligare användarvillkoren för Googles prisgaranti. Dessa villkor gäller för alla flyg med prisgaranti.

Kontakta oss om du har frågor om ditt flyg.

Vanliga frågor

Vad händer om mitt flyg ställs in eller bokas om?

Om ditt flyg ställs in eller bokas om får du inte tillbaka mellanskillnaden.

Vad händer om priset sjunker och sedan går upp igen?

Du får fortfarande skillnaden mellan priset när du valde ett bokningsalternativ med garanti på Google Flights och det lägsta tillgängliga priset före avgång.