Over prijsgarantie op Google Vluchten

De prijsgarantie is een pilotprogramma dat beschikbaar is voor bepaalde reisschema's in Google Vluchten. Voor sommige vluchtprijzen is het volgens de algoritmen van Google zeer onwaarschijnlijk dat de getoonde prijs zal dalen voordat de vlucht vertrekt. Voor deze vluchten controleren we de prijs totdat de 1e vlucht in je reisschema vertrekt. Als de prijs daalt, krijg je het verschil terug.

Tot nu toe was de prijsgarantie beschikbaar voor bepaalde reisschema's van Boeken op Google. We hebben ons programma nu uitgebreid naar bepaalde reisschema's die je op Google Vluchten vindt, maar die je boekt via de website van een luchtvaartmaatschappij of reisbureau.

Selecteer je reserveringsmethode voor de beste hulp:

Reisschema geboekt via Boeken op Google

Kies deze optie als je een reisschema met prijsgarantie kiest dat via Boeken op Google te boeken is. Anders gezegd, je blijft op Google om je transactie bij de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau af te ronden.

Hoeveel geld kan ik krijgen met een prijsgarantie?

Met de prijsgarantie krijg je het verschil terug tussen de vluchtprijs op het moment dat je boekt en de laagste ticketprijs tussen die datum en het vertrek. Je krijgt alleen uitbetaald als het prijsverschil groter is dan 5 USD. Je krijgt per kalenderjaar maximaal 500 USD per Google-account voor alle in aanmerking komende reisschema's. Je kunt maximaal 3 openstaande boekingen met prijsgarantie tegelijk hebben. Dit betekent dat de 1e vlucht van het reisschema nog niet is vertrokken. Als je in aanmerking komt, krijg je een uitbetaling nadat de 1e vlucht in het geboekte reisschema is vertrokken.

Hoe maak ik gebruik van de prijsgarantie?

Belangrijk:

• Je land/regio moet zijn ingesteld op VS en je valuta moet USD zijn om gegarandeerde vluchten te vinden.
  • De prijsgarantie is alleen van toepassing op vluchten en retourvluchten vanuit de Verenigde Staten.
  • Je moet een Amerikaans factuuradres en een Amerikaans telefoonnummer gebruiken op de pagina Boeken op Google.
  • Je moet zijn ingelogd op je Google-account.

De prijsgarantie is alleen beschikbaar voor vluchten waarvoor we vrijwel zeker weten dat de prijs niet zal dalen. Deze vluchten hebben een kleurrijke prijsbadge als je de heen- en terugvlucht kiest. De prijsgarantie wordt alleen toegepast als de prijs van je vlucht daalt nadat je hebt geboekt en voordat de 1e vlucht in je reisschema vertrekt.

1. Selecteer een vlucht met een badge onder Vluchten voor je heenreis.
  2. Selecteer het reisschema met de badge en ga verder met betalen.
    • De prijsgarantie wordt alleen toegepast als alle vluchten in je reisschema de prijsgarantiebadge hebben.
  3. Klik op de link Boeken op Google.
  4. Vink op de pagina Boeken op Google het selectievakje naast Prijsgarantie aan om de Servicevoorwaarden te accepteren.

Je krijgt een bevestigingsmail wanneer de vlucht gegarandeerd is.

Hoelang is de prijsgarantie geldig?

De prijsgarantie wordt van kracht nadat je via Google hebt geboekt. Maar als de luchtvaartmaatschappij de prijzen sneller updatet dan ze op Google Vluchten worden geladen, kunnen we de garantie misschien niet meer bieden. Het kan dus zijn dat je een prijsgarantie vindt, maar dat die op het moment dat je boekt, niet beschikbaar is omdat de prijs is geüpdatet voordat je ging boeken.

Moet ik hiervoor betalen?

Nee. De prijsgarantie is kosteloos.

Wat gebeurt er nadat ik heb geboekt?

Nadat je hebt geboekt, controleren we de prijs totdat de 1e vlucht in je reisschema vertrekt. We sturen je dan een e-mail om te laten weten of de prijs is gedaald. Je kunt ook tussen de boeking en het vertrek een e-mailupdate krijgen. Als de prijs is gedaald, betalen we het verschil terug via Google Pay. Als de prijs niet is gedaald, weet je zeker dat je met Google Vluchten voor de beste prijs hebt geboekt.

Hoe krijg ik het verschil terug?

Belangrijk:

• Je moet 18 jaar of ouder zijn.
  • Je moet een Google Pay-account hebben of een account maken om je uitbetaling te claimen. Je moet zijn ingelogd met het Google-account dat je hebt gebruikt om je vlucht te boeken via Boeken op Google.
  • Als je Google Pay gebruikt, moet je je houden aan de Servicevoorwaarden van Google Pay.

Als de prijs daalt, sturen we je een melding zodra de vlucht is vertrokken en betalen we het verschil terug via Google Pay. Het duurt meestal maximaal 48 uur voordat het geld op je rekening staat.

Als je geen Google Pay-account hebt, maak je er een zodat we je het verschil kunnen terugbetalen:

Je kunt het geld overmaken naar je bankrekening zodra het is toegevoegd aan je Google Pay-saldo of Geld in Google Pay:

1. Ga naar wallet.google.com.
  2. Klik op Betaalmethoden en danGeld in Google Pay of Google Pay-saldo.
  3. Klik op Overboeking.
  4. Klik op Overboeking.

Totdat je je identiteit hebt laten verifiëren, kun je maximaal 200 USD per week overboeken op de Google Pay-website. Download de Google Pay-app en laat je identiteit verifiëren om hogere bedragen over te kunnen maken. Meer informatie over de limieten in de Google Pay-app

Ga naar het Helpcentrum van Google Pay als je problemen ervaart bij het downloaden van de Google Pay-app.

Wat gebeurt er als ik mijn reis annuleer?

Als je je reis wijzigt of een deel ervan annuleert, krijg je het verschil niet terug.

Waar kan ik alle informatie vinden?

Je vindt de programmagegevens in onze Servicevoorwaarden. Als je vlucht een prijsgarantie heeft, zijn de Servicevoorwaarden voor Prijsgarantie van toepassing.

Neem contact met ons op over je vlucht als je problemen of vragen hebt.

Veelgestelde vragen

Moet ik nog iets doen nadat ik heb geboekt?

Nee. Nadat je hebt geboekt, volgen we de prijs automatisch totdat je 1e vlucht vertrekt. Als de prijs daalt, sturen we je een melding na vertrek.

Wanneer krijg ik het verschil terug als de prijs daalt?

Meestal krijg je het verschil in je Google Pay-account binnen 48 uur nadat je 1e vlucht is vertrokken.

Kan ik de garantie opzeggen?

Je kunt je afmelden voor de prijsgarantie voordat je je vlucht boekt. Neem contact met ons op over je vlucht als je de garantie wilt annuleren nadat je hebt geboekt.

Wat gebeurt er als mijn vlucht wordt geannuleerd of verzet?

Als je vlucht wordt geannuleerd of verzet, krijg je het verschil niet terug.

Wat gebeurt er als de prijs daalt en daarna weer stijgt?

Je krijgt nog steeds het verschil terug tussen de prijs waarvoor je de vlucht hebt geboekt en de laagste prijs die beschikbaar is voordat de vlucht vertrekt.

Geboekt via de website van een luchtvaartmaatschappij of reisbureau

Kies deze optie als je een reisschema met prijsgarantie hebt geselecteerd op Google Vluchten, maar geboekt hebt op de website van een luchtvaartmaatschappij of online reisbureau.

Hoeveel geld kan ik krijgen met een prijsgarantie?

Als je op Google Vluchten een boekingsoptie met prijsgarantie selecteert, krijg je met de prijsgarantie het verschil terug tussen de vluchtprijs op dat moment en de laagste ticketprijs voor dat reisschema op Google Vluchten tussen die datum en het vertrek. Je krijgt alleen uitbetaald als het prijsverschil groter is dan 5 USD. Je krijgt per kalenderjaar maximaal 500 USD per Google-account voor alle in aanmerking komende reisschema's. Je kunt maximaal 3 bevestigde boekingen met prijsgarantie tegelijk hebben. Als je in aanmerking komt, krijg je geld terug nadat de 1e vlucht van het geboekte reisschema is vertrokken.

Hoe maak ik gebruik van de prijsgarantie?

Belangrijk:

• Als je gegarandeerde vluchten wilt vinden, moet je land/regio zijn ingesteld op de VS en moet je USD als valuta gebruiken.
  • De prijsgarantie is alleen van toepassing op vluchten en retourvluchten vanuit de Verenigde Staten.
  • Je moet zijn ingelogd op je Google-account.

De prijsgarantie is alleen beschikbaar voor vluchten waarvoor we vrijwel zeker weten dat de prijs niet zal dalen. Deze vluchten hebben een kleurrijke prijsbadge  als je de heen- en terugvlucht kiest. De prijsgarantie wordt alleen toegepast als de prijs van je vlucht daalt nadat je op Google Vluchten een gegarandeerde boekingsoptie hebt geselecteerd en voordat de 1e vlucht in je reisschema vertrekt.

1. Selecteer een vlucht met een badge onder Vluchten voor je heenreis.
    • De prijsgarantie wordt alleen toegepast als alle vluchten in je reisschema de prijsgarantiebadge hebben.
  2. Klik onder Boekingsopties op Doorgaan om een boekingsoptie met prijsgarantie te selecteren.
    • Boekingsopties met prijsgarantie hebben een prijsgarantiebadge.
    • We garanderen dat de prijs die naast de prijsgarantiebadge staat, niet zal dalen voor vertrek.
  3. Boek op de website van de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau het exacte reisschema met prijsgarantie dat op Google Vluchten staat. De prijsgarantie is alleen van toepassing als alle onderdelen van het geboekte reisschema overeenkomen, waaronder de luchtvaartmaatschappij, het vluchtnummer, de datums, het aantal passagiers, de tarieven, de reisklasse en het annuleringsbeleid.
  4. Nadat je de boekingsoptie met prijsgarantie hebt geselecteerd op Google Vluchten, controleert Google de prijs elke dag tot aan je vertrek.
    • Je krijgt een e-mail nadat de vlucht is vertrokken om je te laten weten of de prijs is gedaald of niet.
  5. Als de prijs is gedaald, moet je bevestigen dat je de vlucht hebt geboekt om het verschil terug te krijgen via Google Pay:
    • Klik in de e-mail op Ja, ik heb deze vlucht geboekt en volg de instructies:
      • Voer je bevestigingsnummer en achternaam in en vink het vakje aan om de Servicevoorwaarden te accepteren.
      • Klik op Bevestigen.
  • Of je gaat naar de pagina Prijsgarantie:
    • Zoek het gegarandeerde reisschema op.
    • Klik op Ja, die heb ik geboekt.
    • Voer je bevestigingsnummer en achternaam in en vink het vakje aan om de Servicevoorwaarden te accepteren.
    • Klik op Bevestigen.

Je vindt je gegarandeerde vluchten op de pagina Prijsgarantie. Onder Instellingen voor reizen kun je je e-mailvoorkeuren updaten.

Hoelang is de prijsgarantie geldig?

De prijsgarantie wordt van kracht nadat je een boekingsoptie met prijsgarantie hebt geselecteerd op Google Vluchten.

Moet ik hiervoor betalen?

Nee. De prijsgarantie is kosteloos.

Wat gebeurt er nadat ik een gegarandeerde boekingsoptie heb geselecteerd?

Nadat je een gegarandeerde boekingsoptie hebt geselecteerd, volgen we de prijs totdat de 1e vlucht in je reisschema vertrekt. Daarna krijg je een e-mail om je te laten weten of de prijs is gedaald. Je kunt ook een e-mailupdate krijgen tussen het moment dat je de gegarandeerde boekingsoptie selecteert en het vertrek. Als de prijs is gedaald, moet je binnen 30 dagen na het vertrek van de 1e vlucht in je reisschema bevestigen dat je de vlucht hebt geboekt, zodat we je het verschil kunnen betalen via Google Pay. Als de prijs niet is gedaald, weet je zeker dat je met Google Vluchten voor de beste prijs hebt geboekt.

Waar kan ik mijn in aanmerking komende vluchten met prijsgarantie opzoeken?

Als je een boekingsoptie met prijsgarantie hebt geselecteerd, kun je je vlucht beheren op de pagina Prijsgarantie.

Hoe bevestig ik een prijsgarantie?

Als de prijs daalt voor een vlucht die in aanmerking komt voor de garantie, krijg je een e-mail van Google Vluchten. Klik in deze e-mail op Ja, ik heb deze vlucht geboekt en voer de instructies uit om de garantie te bevestigen:

• Voer je bevestigingsnummer en achternaam in en vink het vakje aan om de Servicevoorwaarden te accepteren.
    • Het bevestigingsnummer is de alfanumerieke code in de bevestigingsmail voor de boeking die je hebt gekregen nadat je je vlucht hebt gekocht op de website van de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau (bijvoorbeeld: SFTORB).
  • Klik op Bevestigen.

Of je gaat naar de pagina Prijsgarantie om je garantie te beheren. Klik op Ja, die heb ik geboekt en voer de instructies uit om de garantie te bevestigen.

Je kunt maximaal 3 bevestigde gegarandeerde boekingen tegelijk hebben.

Hoe krijg ik het verschil terug?

Belangrijk:

• Je moet 18 jaar of ouder zijn.
  • Je moet een Google Pay-account hebben of een account maken om je uitbetaling te claimen. Je moet zijn ingelogd met hetzelfde Google-account dat je hebt gebruikt om je vlucht op Google Vluchten te zoeken.
  • Als je Google Pay gebruikt, moet je je houden aan de Servicevoorwaarden van Google Pay.

Als de prijs daalt, sturen we je een melding zodra de vlucht is vertrokken en betalen we je het verschil via Google Pay. Als je nog niet hebt bevestigd dat je de vlucht hebt geboekt, vragen we je dat alsnog te doen. Na de bevestiging betalen we je het verschil via Google Pay. Het duurt meestal maximaal 48 uur voordat het geld op je rekening staat.

Als je geen Google Pay-account hebt, maak je er een zodat we je het verschil kunnen terugbetalen:

• Als de prijs daalt en je je boeking hebt bevestigd vóór het vertrek van je 1e vlucht:
  • Als de prijs is gedaald en je de boeking nog niet hebt bevestigd voordat je 1e vlucht is vertrokken:
    • Bevestig binnen 30 dagen na vertrek van de 1e vlucht in je reisschema dat je de vlucht hebt geboekt.
    • Zo claim je het verschil na je bevestiging:

Je kunt het geld overmaken naar je bankrekening zodra het is toegevoegd aan je Google Pay-saldo of Geld in Google Pay:

1. Ga naar wallet.google.com.
  2. Klik op Betaalmethoden en danGeld in Google Pay of Google Pay-saldo.
  3. Klik op Overboeking.
  4. Voer het bedrag in dat je wilt overboeken.
  5. Selecteer de bankrekening waarnaar je het bedrag wilt overmaken.
  6. Klik op Overboeking.

Totdat je je identiteit hebt laten verifiëren, kun je maximaal 200 USD per week overboeken op de Google Pay-website. Download de Google Pay-app en laat je identiteit verifiëren om hogere bedragen over te kunnen maken. Meer informatie over de limieten in de Google Pay-app

Ga naar het Helpcentrum van Google Pay als je problemen ervaart bij het downloaden van de Google Pay-app.

Hoe zet ik e-mailmeldingen over de prijsgarantie uit?

Garanties beheer je op de pagina Prijsgarantie. Als je op Nee, ik heb deze vlucht niet geboekt klikt, sturen we geen e-mailmeldingen meer voor dat specifieke reisschema.

Je kunt e-mailmeldingen ook uitzetten via Instellingen voor reizen. Als je een gegarandeerd reisschema bevestigt, krijg je nog een laatste e-mail om je te laten weten of de prijs is gedaald, ook als je je hebt afgemeld voor e-mailmeldingen.

Je kunt de functie Prijsgarantie van Google ook uitzetten via de Instellingen voor reizen. Als je deze functie uitzet, verwijder je al je bestaande vluchten met prijsgarantie en tonen we geen badges voor Prijsgarantie in Google Vluchten. Je krijgt geen uitbetaling voor garanties die in behandeling zijn, ook niet als je die al hebt bevestigd.

Wat gebeurt er als ik mijn reis annuleer?

Als je je reis wijzigt of een deel ervan annuleert, krijg je het verschil niet terug.

Waar vind ik alle informatie over het programma?

Je vindt de programmagegevens in de Aanvullende Servicevoorwaarden voor de Prijsgarantie van Google. Deze voorwaarden zijn van toepassing op elke vlucht met prijsgarantie.

Neem contact met ons op over je vlucht als je problemen of vragen hebt.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als mijn vlucht wordt geannuleerd of verzet?

Als je vlucht wordt geannuleerd of verzet, krijg je het verschil niet terug.

Wat gebeurt er als de prijs daalt en daarna weer stijgt?

Je krijgt nog steeds het verschil terug tussen de prijs waarvoor je de gegarandeerde boekingsoptie op Google Vluchten hebt geselecteerd en de laagste prijs die beschikbaar is voordat de vlucht vertrekt.