Från och med den 25 mars 2024 är Boka på Google för flyg inte längre tillgängligt för nya bokningar. Befintliga bokningar påverkas inte. Om du har frågor om någon av dina bokningar på Boka på Google kan du fortfarande kontakta bokningspartnern i din bokningsbekräftelse eller Google.

Boka flyg på Google

När du söker efter flyg på Google har du vanligtvis möjlighet att boka hos ett flygbolag eller en onlineresebyrå på deras webbplats. I vissa fall kan du Boka på Google för att slutföra transaktionen med flygbolaget eller resebyrån direkt på Google. Google fungerar som mellanhand och skickar dina uppgifter på ett säkert sätt till flygbolaget eller resebyrån, och utgör inte en part i transaktionen.

Om du är inloggad på ditt Google-konto kan du slutföra bokningen snabbt och säkert med kontakt- och betalningsuppgifterna som lagras i kontot.

Så bokar du flyg på Google

Obs! Alla bokningar görs direkt hos flygbolaget eller onlineresebyrån. Google säljer inte flygbiljetter och utgör inte en part i bokningstransaktionen.

1. Sök efter flyg på Google.
  2. När du har valt ett flyg väljer du alternativet Boka på Google om det finns.
  3. Ange passagerarinformation, som namn, kön, telefonnummer, födelsedatum och e-postadress.
  4. Klicka på Fortsätt.
    • Tips: Du kan få ett e-postmeddelande från Google när vi har behandlat beställningen, men bokningen har inte bekräftats förrän du får en bekräftelse från flygbolaget eller onlineresebyrån.
  5. Välj en sparad betalningsmetod eller ange en ny och välj sedan Fortsätt.
  6. Nu kan alternativet Välj platser visas om det är tillgängligt. Klicka på Lägg till platser för att välja platser innan du slutför bokningen.
    • Tips: Du kan även välja platser på flygbolagets webbplats efter att du har bokat.
  7. Välj platser för alla passagerare för varje del av resan och klicka sedan på Klar.
  8. Kontrollera personuppgifterna och resplanen och se till att de är korrekta.
  9. Klicka på Boka.
  10. Google vidarebefordrar resenärs- och betalningsuppgifterna till flygbolaget eller onlineresebyrån.

När du har bokat

• När din bokning har behandlats får du ett bekräftelsemeddelande från flygbolaget eller onlineresebyrån.
  • Flygbolaget eller onlineresebyrån är ansvarig part och tillhandahåller kundsupport för bokningen, inklusive ändringar, avbokningar och hantering av eventuella anspråk eller klagomål i samband med flygresan.

Betalningsmetoder och transaktionsuppgifter

I de flesta fall debiteras ditt kort när bokningen är bekräftad. Vissa flygbolag eller resebyråer kan göra ett tillfälligt godkännande på kortet när din bokningsförfrågan behandlas.

Godkända betalningsmetoder
Du kan betala med de tillåtna kredit- och bankkorten som visas när du bokar.
Kort registrerade för 3D Secure
Du kan få problem med att verifiera kortet när du bokar.
Så ser transaktionerna ut på kontoutdraget
På kontoutdraget syns en debitering från flygbolaget eller onlineresebyrån, inte från Google.
Bestrida debiteringar
Google behandlar inte betalningar för flyg. Kontakta flygbolaget eller onlineresebyrån om du har frågor. Om bokningen är bekräftad hittar du bokningspartnerns kontaktuppgifter i bekräftelsemeddelandet.

Få information om bokningen

Google skickar ett e-postmeddelande om bokningen slutförs, såvida inte bokningspartnern har begärt något annat. Detta är inte bekräftelsemeddelandet. Flygbolaget eller bokningspartnern som ansvarar för bokningen skickar bekräftelsemeddelandet via e-post. Kontakta flygbolaget eller bokningspartnern om du inte får en bekräftelse inom 24 timmar.

Tips! Om du inte har fått bekräftelsemeddelandet inom 24 timmar kan du kolla skräppostmappen.

Ändra eller avboka bokningen
Om du vill ändra eller avboka bokningen kontaktar du flygbolaget eller onlineresebyrån direkt.
Om du inte fick något e-postmeddelande med en bekräftelsekod
  • Kolla i mappen för skräppost.
  • Om du bokade flyget på Google i stället för på flygbolagets eller resebyråns webbplats använder du det här formuläret när du behöver kontakta oss.
  • Om du bokade flyget på flygbolagets eller resebyråns webbplats kontaktar du dem direkt när du behöver hjälp.

Sittplatser, bekvämligheter och bagage

Förskottsbetalning för bagage
I vissa fall kan du betala bagageavgifterna i förskott under det sista steget av bokningsprocessen. Om du vill göra det väljer du Lägg till bagage.

Annars besöker du flygbolagets webbplats när du har fått bokningsbekräftelsen. Använd ditt efternamn och bekräftelsekoden för att välja de bagageavgifter du vill betala i förskott.
Så här väljer du platser
När du har fått bokningsbekräftelsen besöker du flygbolagets webbplats. Om du använder ditt efternamn och bekräftelsekoden kan du välja lediga sittplatser i din biljettklass.
Frågor om bekvämligheter eller husdjur
Kontakta flygbolaget direkt eftersom flygbolagen kan ha olika regler om bekvämligheter och husdjur.
Avgifter för incheckat bagage och begränsningar för handbagage
Olika flygbolag kan ha olika regler och avgifter för incheckat bagage och olika begränsningar för handbagage och förvaring på bagagehyllan. Kontakta flygbolaget direkt eller besök deras webbplats om du har sådana frågor.

Övriga frågor

Börja med att kontakta flygbolaget eller resebyrån direkt för att få hjälp. Om du redan har kontaktat flygbolaget eller resebyrån och fortfarande behöver hjälp kan du kontakta oss.

Bokningen omfattas av användarvillkor

Din användning av Boka på Google omfattas av Googles integritetspolicy och användarvillkoren för Google Flygsök.

Bokningar omfattas av flygbolagets eller resebyråns bokningsvillkor.