Fra 25. mars 2024 blir «Bestill på Google»-funksjonen utilgjengelig for nye bestillinger av flyreiser. Eksisterende bestillinger påvirkes ikke. Hvis du har spørsmål om den nåværende Bestill på Google-bestillingen din, kan du fortsatt kontakte bestillingspartneren i bestillingsbekreftelsen din, i tillegg til Google.

Bestill flyreiser på Google

Når du søker etter flyreiser på Google, kan du vanligvis bestille hos et flyselskap eller reisebyrå på nettstedet deres. I noen tilfeller kan du bruke «Bestill på Google» for å bli på Google og fullføre transaksjonen hos flyselskapet eller reisebyrået. Google fungerer bare som et mellomledd som overfører informasjonen din trygt til flyselskapet eller reisebyrået. Google er ikke en del av transaksjonen.

Hvis du er logget på Google-kontoen din, kan du fullføre bestillingen raskt og sikkert med kontaktinformasjonen og betalingsopplysningene som er lagret i kontoen.

Slik bestiller du flyreiser på Google

Viktig: Alle bestillinger gjøres direkte hos det aktuelle flyselskapet eller reisebyrået. Google selger ikke flybilletter og er ikke en del av bestillingstransaksjonen.

1. Søk etter flyreiser på Google.
  2. Når du har valgt en flyreise, velger du Bestill på Google-alternativet hvis det er tilgjengelig.
  3. Skriv inn informasjon om passasjerene, inkludert navn, kjønn, telefonnummer, fødselsdato og e-postadresse.
  4. Klikk på Fortsett.
    • Tips: Du får kanskje en e-post fra Google når vi har behandlet bestillingen din, men bestillingen er ikke bekreftet før du mottar bekreftelse fra flyselskapet eller reisebyrået.
  5. Velg en lagret betalingsmåte, eller legg inn en ny, og klikk på Fortsett.
  6. Alternativet Velg seter vises hvis det er tilgjengelig. For å velge seter før du fullfører bestillingen, klikk på Legg til seter.
    • Tips: Du kan også velge seter på nettstedet til flyselskapet når bestillingen er gjennomført.
  7. Velg seter for alle passasjerene for hver flyvning, og klikk på Ferdig.
  8. Gjennomgå de personlige opplysningene dine og reiseruten din for å kontrollere at alt stemmer.
  9. Klikk på Bestill.
  10. Google sender passasjeropplysningene og betalingsinformasjonen din på en sikker måte til flyselskapet eller reisebyrået.

Etter bestilling

• Når bestillingen er behandlet, mottar du en e-postbekreftelse fra flyselskapet eller reisebyrået.
  • Som bestillingsansvarlig er det flyselskapet eller reisebyrået som sørger for brukerstøtte knyttet til bestillingen din, inkludert behandling av endringer, avbestillinger og eventuelle krav eller klager som oppstår i forbindelse med flyreisen.

Betalingsmåter og transaksjonsdetaljer

I de fleste tilfeller belastes kortet ditt når bestillingen bekreftes. Noen flyselskaper og reisebyråer kan legge inn en midlertidig belastning på kortet ditt mens bestillingsforespørselen behandles.

Godtatte betalingsmåter
Du kan betale med de kreditt- og debetkortene som spesifiseres i løpet av bestillingsprosessen.
Kort registrert i 3D Secure
Det kan hende du må gjennomføre en sikkerhetsutfordring for å bekrefte kortet under bestillingen.
Slik vises transaksjonene dine på kontoutskriften din
På kontoutskriften din ser du en belastning fra flyselskapet eller reisebyrået – ikke fra Google.
Tvister om belastninger
Google behandler ikke betalinger for flyreiser. Kontakt flyselskapet eller reisebyrået hvis du har spørsmål. Du finner navnet på og kontaktinformasjonen til bestillingspartneren i e-postbekreftelsen(e) du har fått.

Få informasjon om bestillingen din

Google sender deg en e-post når bestillingen er lagt inn, med mindre bestillingspartneren har bedt om noe annet. Dette er ikke e-postbekreftelsen. Flyselskapet eller partneren som er ansvarlig for bestillingen, sender e-postbekreftelsen. Kontakt flyselskapet eller bestillingspartneren hvis du ikke mottar bekreftelsen innen 24 timer.

Tips: Hvis du ikke har fått en e-postbekreftelse innen 24 timer, bør du sjekke mappen for søppelpost.

Endre eller avbestill reservasjonen din
Kontakt flyselskapet eller reisebyrået hvis du vil endre eller avbestille flyreisen din.
Gjør dette hvis du ikke har fått en e-post med bekreftelseskode
  • Sjekk mappen for søppelpost.
  • Hvis du bestilte flyreisen på Google og ikke på nettstedet til flyselskapet eller reisebyrået, bruker du dette skjemaet for å kontakte oss for å få hjelp.
  • Hvis du bestilte flyreisen på nettstedet til flyselskapet eller reisebyrået, kontakter du flyselskapet eller reisebyrået direkte for å få hjelp.

Setevalg, fasiliteter og bagasje

Slik forskuddsbetaler du for bagasje
I noen tilfeller kan du velge å forskuddsbetale eventuelle bagasjegebyrer i det siste trinnet av bestillingsprosessen. Velg «Legg til bagasje» for å gjøre dette.

Du kan også gå til flyselskapets nettsted når du har mottatt bestillingsbekreftelsen. Oppgi etternavnet ditt og bekreftelseskoden du har mottatt, og velg bagasjegebyrene du vil forskuddsbetale.
Slik velger du seter
Når du har mottatt bestillingsbekreftelsen, kan du gå til flyselskapets nettsted. Oppgi etternavnet ditt og bekreftelseskoden du har mottatt, for å velge blant de tilgjengelige setene i prisklassen din.
Spørsmål om kjæledyr eller flyselskapets fasiliteter
Du må kontakte flyselskapet direkte, fordi ulike selskaper kan ha ulike regler om fasiliteter og kjæledyr.
Gebyrer for innsjekket bagasje og begrensninger for håndbagasje
Flyselskapene kan ha ulike regler og gebyrer for innsjekket bagasje samt begrensninger for håndbagasje eller bruk av bagasjehyller. Kontakt flyselskapet direkte hvis du har spørsmål om dette, eller sjekk nettstedet deres.

Andre spørsmål

Prøv først å kontakte flyselskapet eller reisebyrået direkte for å få hjelp. Hvis du allerede har kontaktet flyselskapet eller reisebyrået og fortsatt trenger hjelp, kan du kontakte oss.

Bestillingen din er underlagt vilkår

Bruken din av «Bestill på Google» er underlagt Googles personvernregler og vilkårene for bruk av bestillingstjenestene på Google Flysøk.

Alle bestillinger er underlagt bestillingsvilkårene for det aktuelle flyselskapet eller reisebyrået.