Boka hotell på Google

Ibland när du söker efter hotell på Google och väljer att boka slutförs bokningsprocessen på Google. Du kan slutföra bokningen snabbt med hjälp av kontakt- och betalningsuppgifterna som finns lagrade i ditt Google-konto.

1. Sök efter hotell på Google.
  2. Gör så här om du väljer ett hotell som kan bokas på Google:
  3. Kontrollera datum och antal gäster.
  4. Välj ett rum.
  5. Ange uppgifter om gästerna:
    • Om du är inloggad på ditt Google-konto läses sparade kontaktuppgifter in automatiskt.
    • Om du inte är inloggad klickar du på Logga in högst upp på sidan.
    • Du kan även ange kontaktuppgifter manuellt.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Om du är inloggad på ditt Google-konto kan du använda Google Pay:
    • Välj en betalningsmetod i rullgardinsmenyn och klicka på Fortsätt. Om du inte är inloggad anger du dina kortuppgifter och klickar på Fortsätt.
  8. Läs igenom bokningsuppgifterna och klicka på Boka rummet.

Google skickar dina boknings- och betalningsuppgifter på ett säkert sätt till hotellet eller onlineresebyrån som har hand om uthyrningen. Hotellet eller resebyrån behandlar bokningen och debiterar ditt kort. De ansvarar för bokningen och all efterföljande kundservice. När bokningen är klar får du ett bekräftelsemeddelande via e-post från bokningspartnern. Du kan också få ett översiktsmeddelande från Google via e-post.

SÖKA EFTER HOTELL PÅ DATORN

SÖKA EFTER HOTELL PÅ EN MOBIL ENHET

Betalningsmetoder och transaktionsuppgifter

Beroende på hotellet och resebyrån kan ditt kort debiteras vid bokningen, när du checkar in eller när du checkar ut. Vissa partner kan reservera ett belopp på kortet för vistelsens hela kostnad, antingen i samband med bokningen eller vid ett senare tillfälle.

Godkända betalningsmetoder

Du kan betala med de godkända kredit- eller bankkort som visas under bokningsprocessen.

Så ser transaktionerna ut på kontoutdraget

På utdraget visas en debitering från hotellet eller resebyrån, inte från Google.

Få information om bokningen

Bekräftelse- och översiktsmeddelandena som du får när du har bokat ett hotell innehåller följande information:

• bokningsuppgifter
  • hotellets eller resebyråns kontaktuppgifter

Tips! Om du inte ser dessa e-postmeddelanden inom ett dygn kan du titta efter i skräppostmappen.

Ändra eller avboka bokningen

Om du vill ändra bokningen eller avboka den kontaktar du hotellet eller bokningspartnern direkt.

Om hotellet inte hittar bokningen

Det kan ta upp till 24 timmar innan bokningen syns i hotellets system. Om hotellet inte hittar bokningen efter mer än 24 timmar från bokningstillfället kontaktar du bokningspartnern eller meddelar oss.

Ställa frågor eller lämna feedback

I första hand kan du kontakta hotellet eller resebyrån direkt. Om du redan har kontaktat hotellet eller resebyrån och fortfarande behöver hjälp kan du kontakta oss.

Bokningen omfattas av användarvillkor

Bokningar omfattas av Googles sekretesspolicy och bokningspartnerns eventuella användarvillkor.