Boka hotell på Google

När du hittar ett hotell på Google kan du ibland slutföra bokningen hos hotellet eller hos en onlineresebyrå direkt på Google. Google fungerar som mellanhand och skickar dina uppgifter på ett säkert sätt till flygbolaget eller resebyrån, och utgör inte en part i transaktionen. Om du är inloggad på ditt Google-konto kan du snabbt slutföra bokningen med dina registrerade kontakt- och betalningsuppgifter.

Hitta och boka ett hotell

1. Sök efter hotell på Google.
  2. Välj ett hotell och leta efter eventuella bokningslänkar från våra partner.
    • Länkar med texten ”Enkel bokning på Google” leder till partner som tillåter bokning via Google. Fortsätt med steg tre om du väljer en sådan partner.
  3. Kontrollera datum och antal gäster.
  4. Välj ett rum.
  5. Ange uppgifter om gästerna:
    • Om du är inloggad anges kontaktuppgifterna från ditt Google-konto automatiskt.
    • Om du inte är inloggad kan du klicka på Logga in högst upp på sidan.
    • Du kan även ange dina kontaktuppgifter manuellt.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Välj en sparad betalningsmetod genom att klicka på nedåtpilen eller ange en ny betalningsmetod. Klicka sedan på Fortsätt.
  8. Kontrollera att bokningsuppgifterna är korrekta.
  9. Läs igenom och godkänn användarvillkoren och klicka på Boka rummet.

Alla bokningar görs direkt hos hotellet eller resebyrån:

• Google säljer inte hotellrum och utgör inte en part i bokningstransaktionen.
  • Google skickar dina boknings- och betalningsuppgifter på ett säkert sätt till hotellet eller onlineresebyrån.
  • Hotellet eller resebyrån behandlar bokningen och debiterar ditt kort. De ansvarar för bokningen och all efterföljande kundservice.

När bokningen har behandlats får du ett bekräftelsemeddelande från bokningspartnern. Du kan också få ett översiktsmeddelande från Google via e-post.

Betalningsmetoder och transaktionsuppgifter

Beroende på hotellet och resebyrån kan ditt kort debiteras vid bokningen, när du checkar in eller när du checkar ut. Vissa partner kan reservera ett belopp på kortet för vistelsens hela kostnad, antingen i samband med bokningen eller vid ett senare tillfälle.

Godkända betalningsmetoder

Du kan betala med de godkända kredit- eller bankkort som visas under bokningsprocessen.

Så visas transaktioner på kontoutdraget

På utdraget visas en debitering från hotellet eller resebyrån, inte från Google. Google fungerar bara som mellanhand och utgör inte en part i bokningstransaktionen.

Få information om bokningen

Bekräftelse- och översiktsmeddelandena som du får när du har bokat ett hotell innehåller följande information:

• bokningsuppgifter
  • hotellets eller resebyråns kontaktuppgifter.

Tips! Om du inte hittar dessa e-postmeddelanden inom ett dygn kan du titta efter i skräppostmappen.

Ändra eller avboka bokningen

Kontakta hotellet eller bokningspartnern direkt om du vill ändra eller avboka din bokning. Google utgör inte en part i bokningstransaktionen och kan inte ändra din bokning.

Om hotellet inte hittar bokningen

Det kan ta upp till 24 timmar innan bokningen syns i hotellets system. Om hotellet inte hittar bokningen efter 24 timmar från bokningstillfället bör du kontakta bokningspartnern eller meddela oss.

Ställa frågor eller lämna feedback

Prova i första hand att kontakta hotellet eller resebyrån direkt. Om du redan har kontaktat hotellet eller resebyrån och fortfarande behöver hjälp kan du .

Bokningen omfattas av användarvillkor

Bokningar omfattas av Googles integritetspolicy och bokningspartnerns eventuella användarvillkor.