Sök efter hotell på Google

Du kan jämföra och boka hotell med hjälp av Google Sök.

• Filtrera hotellen efter pris, plats, betyg och hotellklass.
  • Se mer information om hotellet, som bilder och recensioner.
  • Boka ett rum via en av våra bokningspartner.

Söka efter hotell

1. Öppna google.com.
  2. I sökfältet skriver du hotell i följt av en ort eller region där du vill bo. Till exempel hotell i Paris.
  3. Scrolla till resultatrutan med hotell i sökresultaten.
  4. Om du vill se alla resultat för hotell kan du antingen
    • ange datum
    • trycka eller klicka på länken längst ned i rutan.

SÖKA EFTER HOTELL PÅ DATORN

SÖKA EFTER HOTELL PÅ EN MOBIL ENHET

Precisera hotellsökningen

När du har sökt efter ett hotell längst upp:

• Ändra datumen.
  • Begränsa sökningen med hjälp av filtren. Du kan filtrera hotellen utifrån pris, beläggning, användarbetyg, hotellklass och bekvämligheter.
  • Du ser på kartan var hotellet och andra hotell i området ligger.

Anpassa dina sökresultat

Resultaten kan anpassas utifrån din webbaktivitet, dina senaste sökningar på Google och resebekräftelser som skickats till Gmail. Läs mer om hur du ändrar sök- och appaktivitet och anpassade sökresultat.

Boka hotell

1. Välj ett hotell.
  2. Tryck eller klicka på Boka ett rum.
  3. Kontrollera att datumen och övriga uppgifter stämmer. Välj sedan ett bokningsalternativ.
  4. Slutför transaktionen på hotellets eller resebyråns webbplats.

Obs! Med vissa hotell och resebyråer går det att slutföra bokningen direkt på Google. I dessa fall kan du läsa om hur du bokar hotell via Google.

Hotellpriser

Hotellpriserna kommer från Googles partner. De använder sig av tjänsten Hotel Prices API. Läs mer om hur partner skickar priser till Google.

Ibland har våra partner rabatterbjudanden som inte gäller alla. Ett visst pris kanske till exempel bara visas för den som är inloggad på sitt Google-konto eller på en mobil enhet. Du kan kontrollera om de angivna priserna inte gäller för alla genom att välja Information Information.

Obs! Priserna kan ändras. (Ansvarsfriskrivning)

Ändra vilken valuta hotellpriserna ska visas i: Valutan du ser för hotellpriser bestäms av dina sökinställningar på Google. Om du vill se priser i andra valutor behöver du ändra regioninställningarna.

Hotellerbjudanden

När du söker efter hotell markerar vi bra erbjudanden med texten Erbjudande intill hotellets namn. Det finns två typer av erbjudanden:

• Hotell där priset är lägre än det brukar vara eller som har lägre priser än andra liknande hotell i närheten. Prisskillnaden jämfört med det vanliga priset visas.
  • Hotell där en partner erbjuder rabatt på det vanliga marknadspriset för det hotellet. Det står hur mycket du sparar.
Hotellklasser

Google sätter betyg på hotellen så att du enklare ska kunna jämföra olika alternativ. Betygen går från enstjärnigt till femstjärnigt. Du kan begränsa sökningen efter betygen.

Betygen bygger på data som Google samlar in från många olika källor, bland annat tredjepartspartner, egna efterforskningar, feedback från hotellägare samt utvärderingar av hotellens egenskaper – t.ex. pris, plats, rumsstorlek och bekvämligheter – som görs med maskininlärning. Ett tvåstjärnigt hotell kan ha mindre rum och ekonomipriser medan ett fyrstjärnigt hotell kan ha exklusiv inredning, concierge, rumsservice dygnet runt och lyxiga bekvämligheter som badrockar och minibar. Alla betyg i en och samma hotellsökning ska vara jämförbara med varandra.

Hotell som inte visar en klassificering har inte utvärderats av Google än. Kontakta oss om du vill ge feedback på hotellklasser.

Hotellfaciliteter

Google visar tjänster och bekvämligheter som erbjuds på varje hotell, till exempel Wi-Fi eller pool, för att hjälpa dig när du söker efter hotell. Med hjälp av den här informationen kan du jämföra boenden och precisera dina sökningar.

Google samlar in information om hotell från en mängd olika källor, bland annat hotellägare och deras webbplatser, tredjepartspartner, egna efterforskningar och feedback från användare.

Kontakta oss om du upptäcker några felaktigheter.

Hotellannonser

Under rutorna där du skrev datum för resan visas annonser som är relaterade till din sökning från våra hotellpartner. Vilka annonser som visas beror på de aktuella söktermerna och kan styras av om du är inloggad på ett Google-konto eller inte.

Priserna som visas är offentliga priser från våra partner för angivna datum. Dessutom kan lägre priser som inte är offentliga visas i vissa fall. Läs mer om annonser.

Hotellvistelser

När du söker efter hotell markerar vi hotell som du bott på tidigare eller har bokat för en framtida vistelse. Det kan till exempel stå Du bodde här nyligen under hotellets namn i sökresultaten.

Hotellen markeras utifrån e-postmeddelanden om hotellbokningar i ditt Gmail-konto.

Obs! Du behöver vara inloggad på ditt Google-konto för att dessa märken ska visas.

Om du inte vill visa den här typen av rekommendationer inaktiverar du personliga sökresultat. Ändra sökinställningarna.

Avbokningar och återbetalningar

Kontakta bokningspartnern (hotellet eller resebyrån) angående eventuella reseändringar, avbokningar eller återbetalningar.

Du hittar bokningspartnerns kontaktuppgifter på sidan med bokningsbekräftelsen eller i bekräftelsemeddelandet från partnern. Om du bokade direkt på Google hittar du partnerns kontaktuppgifter i bekräftelsemeddelandet från Google.

Sökuppgifter som lagras av Google

Öppna Min aktivitet om du vill visa och ta bort sökningar.

Läs mer om att visa och styra aktivitet i kontot.