Hitta flygbiljetter på Google Flights

När du söker efter flygbiljetter med Google Flights får du de bästa biljettpriserna för alla möjliga destinationer och restider. Med Google Flights kan du

• hitta och boka tur-och-returbiljetter, enkelresor och resor via flera städer
  • hitta de bästa priserna med en interaktiv kalender och ett prisdiagram
  • filtrera flygsökningen efter klass, flygbolag och antal mellanlandningar.

Med Google Flights kan du boka flyg från över 300 flygbolag och resebyråpartner. Våra partnerskap med bolagen påverkar inte rangordningen av erbjudanden som föreslås till dig.

Hitta flyg

1. Öppna Google Flights.
  2. Ange avresestad eller avreseflygplats och destination.
    • Tips: Du kan också hitta destinationer genom att klicka på en lista med populära destinationer eller på världskartan.
  3. Längst upp väljer du biljettyp: enkelresa, tur-och-retur eller flera städer.
  4. Välj antal passagerare och klass högst upp.
  5. Klicka på kalendern och välj flygdatum. Du hittar det lägsta totalpriset för att flyga varje dag.
    • Tips: Flygpriserna uppdateras ungefär en gång om dagen.
  6. Valfritt:
    • Filtrera dina resultat med Mellanlandningar, Flygbolag, Tider eller Mer.
    • Om du vill ändra ordning på flygen klickar du på Sortera efter . Du kan se resultat efter Bästa flyg (en standardordning som ger bästa möjliga balans mellan pris och bekvämlighet utifrån faktorer som reslängd, antal mellanlandningar samt byte av flygplats vid mellanlandningar), Pris, Restid och Avgångstid.
  7. Välj ett flyg för varje del av resan.
  8. Välj hur du vill boka flyget:
    • När du klickar på Välj för biljetten hamnar du vanligtvis på flygbolagets eller resebyråns webbplats för att slutföra transaktionen.
    • I vissa fall kan du boka separata biljetter för en resa.
  9. När du har bokat ett flyg kan du kontakta flygbolaget eller resebyrån om du vill bekräfta, ändra eller avboka flyget eller har andra frågor.

Läs mer i användarvillkoren på flygbolagets eller resebyråns webbplats.

Tips: Om ditt flyg inte kan bokas online ser du anvisningar för att boka via telefon.

Flygtips

När du har sökt efter biljetter kan du förbättra reseupplevelsen med flygtips.

Tips! Se rekommendationer om när du ska boka din biljett, kabinuppgraderingar, reseguider och mycket annat.

Datum: Kolla vilka resedatum som har bäst biljettpriser.

Flygplatser: Visa priser för alternativa flygplatser.

Prisdiagram: Om du är flexibel med datumen kan du kolla hur priserna varierar per månad eller vecka.

Boka separata biljetter för en resa

Flygen kan köpas som separata biljetter från en eller fler partner. Det alternativet kan dyka upp när det blir billigare eller du får möjlighet att välja mellan fler flyg.

Anvisningar för att köpa biljetter separat

Om du får ett meddelande om att du kan köpa båda biljetterna vid ett köp hos en resebyrå klickar du på länken för att komma till resebyråns webbplats.

1. Besök det första flygbolagets eller resebyråns webbplats.
  2. Dubbelkolla priset och köp den första biljetten.
  3. Besök genast nästa flygbolags eller resebyrås webbplats och köp den andra biljetten för att vara säker på att den andra biljetten fortfarande är tillgänglig. Om du inte kan köpa den andra biljetten kan du i de flesta fall (om du befinner dig i USA) ringa flygbolaget och utnyttja återbetalningspolicyn för återbetalning inom 24 timmar och få pengarna tillbaka för den första biljetten.

Tips:

• Om du behöver göra ändringar kan det tillkomma en ändringsavgift för varje biljett.
  • Olika flygbolag har olika avgifter och bagageregler.
  • Om du köper separata biljetter från olika flygbolag kan du behöva hämta ut och checka in bagaget igen, vilket tar ytterligare tid. Planera därför med det i åtanke.
  • Om din avresa är försenad och du till exempel har en mellanlandning eller reser till flera städer kanske du missar nästa flyg. Kontakta flygbolaget om du vill veta vad det finns för alternativ.

Varför vissa flyg inte visas

Google Flights använder över 300 partner (flygbolag, resebyråer och mellanhänder) för att visa erbjudanden. Bara flygbolag som har ett partnerskap med Google ingår. Därför visas inte alla flygbolag eller flyg. De flesta av dessa partner ger Google alla priser och flygalternativ som de visar på sina egna webbplatser eller via tredjepartswebbplatser. På så sätt får du en fullständig översikt över de flyg och priser som matchar din sökning, utan att du behöver kontrollera priserna på flera webbplatser.

Ibland visas inte vissa flyg när

• flygen är slutsålda eller otillgängliga
  • vi ännu inte har lagt till flygbolaget i Google Flights.

Om bagageavgifter, priser och annat

Det angivna priset är endast för själva flyget och inkluderar moms och flygskatt. Ytterligare avgifter kan tillkomma (bagage, kreditkort, etc.). Avgifterna kan variera beroende på vilket flygbolag eller vilken resebyrå du har valt. Skatt kan tillkomma på eventuella uppskattade bagageavgifter.​

Om du märker en prisskillnad efter att du valt ditt flyg kan du använda återkopplingsknappen  längst ned till vänster på skärmen när du söker på Google Flights.

Särskilda eller ytterligare försäkringar och/eller kommersiella garantier kan erbjudas av flygbolagen. Läs mer på flygbolagets webbplats.