Information om dina flyg- och bokningsalternativ

Flygresor är komplexa. Google Flights samarbetar med över 300 flygbolag, resebyråer online och mellanhänder för att hjälpa dig att avgöra hur du ska ta dig till destinationen och hur du ska köpa biljetten. Vi vill att du ska ha det du behöver för att kunna fatta de besluten, och därför delar vi mycket information från våra partner. I vissa fall kan det innebära att vi visar uppgifter från flera flygbolag eller andra bolag för ett flyg eller en sträcka. I andra kanske bokningsalternativen inte är det du förväntade dig. Nedan hittar du information om hur du navigerar i Flygsök:

• Codeshares: Många flygbolag ingår codeshare-avtal med andra flygbolag, vilket innebär att flera flygbolag kan sälja biljetter till ett och samma flyg. Flygbolaget som faktiskt flyger planet kallas ”trafikerande flygbolag” medan ett annat flygbolag som kan sälja platser på planet kallas ”säljande flygbolag”. När du söker efter flyg på Google kan du hitta information om säljande och trafikerande flygbolag genom att klicka på den detaljerade vyn över ett flyg. Codeshare-arrangemang indikeras med texten ”Biljetter säljs även av …”, där säljande flygbolag för den valda resplanen anges.
  • Interlines: Flygbolag kan även ingå interline-avtal med andra flygbolag. Detta gör det möjligt för en konsument att boka en enda resplan via ett flygbolag, även om resplanen faktiskt omfattar biljetter hos två eller flera flygbolag. Om ditt sökresultat för flyg innehåller flera flygbolag i varje resplan visas troligen ett interline-arrangemang i stället för att du behöver boka separat via varje flygbolag
  • Virtuella interlines: En virtuell interline är en kombination av flyg från flygbolag utan ett codeshare- eller interline-avtal. Virtuella interlines, dvs. biljetter med eget byte, kräver oftast att resenärer hämtar bagaget och checkar in det igen under mellanlandningar, checkar in inför varje flyg separat och avstår fördelarna med kommunikation mellan flygbolag. Dessa kombinationer kan också öka dina flygalternativ eller ge låga priser. Vissa onlineresebyråer som Google samarbetar med erbjuder möjligheten att boka virtuella interlines, vilket vi anger med texten ”Separata biljetter i samma bokning”.
  • Upplysningar om drift: Ibland kan en flygning utföras av en annan enhet som inte är ett flygbolag (eller inte ett flygbolag som säljer biljetter till konsumenter). I dessa fall kan du se texten ”flygplan och besättning från [annan enhet]” i flyginformationen.
  • Flygbolag och onlineresebyråer har sina egna regler. När du har valt önskat flyg på Google får du vanligtvis minst en länk där du kan boka resan via ett av flygbolagen eller onlineresebyråerna som Google samarbetar med. Ibland kan det finnas många alternativ för att boka. Du kan se flera flygbolag (till exempel om flyget är ett codeshare-flyg) eller ett antal onlineresebyråer som har möjlighet att sälja biljetten. Ibland kan partner ha regler som hindrar oss från att länka till flyget på webbplatsen, även om flyget finns där. Vi strävar efter att hjälpa dig att boka den resplan du vill och se till att du vet vilka alternativ du har.