Tietoja lento- ja varausvaihtoehdoista

Lentomatkailu voi olla monimutkaista. Google Lennot tekee yhteistyötä yli 300 lentoyhtiön, matkatoimiston ja koontisivuston kanssa, jotta sinun olisi helpompi tietää, miten pääset määränpäähäsi ja miten ostaa lippuja.  Haluamme sinun saavan tarvittavat tiedot päätöksentekoa varten, ja siksi jaamme kattavasti tietoja yhteistyökumppaneiltamme. Joissakin tapauksissa yhdelle haulle tai segmentille löytyy useita lentoyhtiöitä tai muita palveluntarjoajia, kun taas toisissa tapauksissa varausvaihtoehdot eivät välttämättä vastaa odotuksiasi. Pidä mielessäsi seuraavat asiat lentoja hakiessasi:

• Codeshare: Codeshare-sopimukset on lentoyhtiöiden käyttämä yhteistyömuoto, jossa useat lentoyhtiöt voivat myydä lippuja samaan lentokoneeseen. Konetta varsinaisesti lentävää lentoyhtiötä kutsutaan liikennöiväksi lentoyhtiöksi. Muut koneeseen paikkoja myyvät lentoyhtiöt ovat markkinoivia lentoyhtiöitä. Kun etsit lentoja Googlesta, saat tietoa markkinoivista ja liikennöivistä lentoyhtiöistä klikkaamalla lennon tarkemmat tiedot näkyviin. Codeshare-yhteistyöstä ja valittua matkasuunnitelmaa markkinoivista lentoyhtiöistä ilmoitetaan tekstillä "Lippuja myyvät myös seuraavat lentoyhtiöt".
  • Interline: Lentoyhtiöt voivat myös tehdä yhtiöiden välisiä interline-sopimuksia, jolloin matkustaja voi varata lentoyhtiöltä matkan, joka sisältää lippuja kahdelta tai useammalta lentoyhtiöltä. Jos yksittäinen lentohakutulos sisältää useita lentoyhtiöitä, mutta sinun ei tarvitse varata lippuja erikseen jokaisen lentoyhtiön kautta, kyseessä on todennäköisesti interline-sopimus.
  • Omatoimiset vaihtolennot : Jos kyseessä on omatoiminen vaihtolento, hakutulokseen on yhdistetty lentoja yhtiöiltä, joilla ei ole codeshare- tai interline-sopimusta. Omatoimisissa vaihtolennoissa matkailijoiden on yleensä itse noudettava ja selvitettävä matkatavaransa uudelleen välilaskujen aikana ja tehtävä lähtöselvitys kullekin lennolle erikseen. Omatoimisissa vaihtolennoissa ei ole lentoyhtiöiden välisen viestinnän tuomia etuja, mutta niiden ansiosta lentovalikoima voi olla laajempi ja hinnat alhaisempia. Osa Googlen verkkomatkatoimistokumppaneista tarjoaa mahdollisuuden varata omatoimisia vaihtolentoja, jotka merkitään tekstillä "Erilliset liput samassa varauksessa".
  • Toimintaan liittyvät ilmoitukset: Joskus lennon voi liikennöidä jokin muu kuin varsinainen lentoyhtiö (tai lentoyhtiö, joka ei myy lippuja kuluttajille). Tällaisissa tapauksissa lennon tiedoissa voi näkyä teksti "Lentokone ja lentohenkilökunta: [Muu organisaatio]".
  • Lentoyhtiöillä ja verkkomatkatoimistoilla on omat sääntönsä. Kun olet valinnut haluamasi lennot Googlessa, näkyviin tulee yleensä vähintään yksi linkki, josta voit varata matkan Googlen lentoyhtiö- tai verkkomatkatoimistokumppanin kautta. Joissain tapauksissa varausvaihtoehtoja voi olla useampia. Vaihtoehdoissa voi näkyä useita lentoyhtiöitä (esimerkiksi jos lento kuuluu codeshare-sopimukseen) tai useita verkkomatkatoimistoja, jos haluamasi lippu löytyy heidän valikoimastaan.  Joskus kumppaneilla voi olla tiettyjä sääntöjä, jotka estävät meitä linkittämästä lentoa, vaikka sellainen olisi olemassa. Tarkoituksemme on auttaa sinua varaamaan haluamasi matka ja kertoa mahdollisista vaihtoehdoista.