Om dine fly- og bookingmuligheder

Flyrejser er komplekse. Google Flysøgning samarbejder med over 300 flyselskaber, onlinerejsebureauer og formidlingssider, der hjælper dig med at beslutte, hvordan du kommer frem til din destination, og hvordan du vil købe din billet.  Vi vil gerne have, at du har alle de nødvendige oplysninger for at tage den rigtige beslutning, og derfor deler vi en masse oplysninger fra vores partnere. I nogle tilfælde kan det betyde, at vi angiver flere flyselskaber eller andre parter for en enkelt flyafgang eller et enkelt segment – i andre tilfælde er dine bookingmuligheder måske ikke, som du forventede. Her er et par ting, der er værd at vide om Flysøgning:

• Codeshares: Mange flyselskaber indgår "codeshare-aftaler" med andre flyselskaber, hvilket giver flere flyselskaber mulighed for at sælge billetter til det samme fly. Det flyselskab, der rent faktisk flyver, er det, der kaldes "det transporterende flyselskab", mens ethvert andet flyselskab, der kan sælge sæder på flyet, er et "markedsførende flyselskab". Når du søger efter flyrejser på Google, kan du finde oplysninger om markedsførende og transporterende flyselskaber ved at klikke på en detaljeret visning af en hvilken som helst flyafgang. Codeshare-aftaler er angivet med "Billetten sælges også af…", der angiver de markedsførende flyselskaber for den valgte rejseplan.
  • Interlineaftaler: Flyselskaber kan også indgå aftaler med andre flyselskaber om interlineordninger, hvilket giver forbrugeren mulighed for at booke en enkelt rejseplan hos et flyselskab, der faktisk indebærer billetter til to eller flere flyselskaber. Hvis resultaterne for din flysøgning inkluderer flere flyselskaber i hver rejseplan, uden at du behøver at booke separat gennem hvert flyselskab, får du sandsynligvis vist en interlineaftale.
  • "Virtuelle interlines": En virtuel interline er en kombination af flyafgange fra flyselskaber uden en codeshare- eller interlineaftale. Virtuelle interlines, også kaldet rejser med flyskift på eget ansvar, kræver normalt, at den rejsende selv henter og tjekker sin bagage ind ved mellemlandinger, tjekker ind igen ved hver flyafgang og giver afkald på fordelene ved kommunikation mellem flyselskaber. Men denne løsning kan også øge dine flymuligheder eller resultere i lavere priser. Nogle af Googles onlinerejsepartnere tilbyder muligheden for at booke virtuelle interlines, som vi angiver med teksten "Separate billetter booket sammen".
  • Driftsmæssige oplysninger: Nogle gange gennemføres en flyafgang af en anden part, der ikke selv er et flyselskab (eller ikke er et flyselskab, der sælger billetter til forbrugere). I dette tilfælde kan du muligvis se teksten "fly og besætningsmedlemmer fra [anden part]" angivet i flyoplysningerne.
  • Flyselskaber og onlinerejsebureauer har deres egne regler. Når du har valgt dine foretrukne flyafgange på Google, får du normalt vist mindst ét link, så du kan booke rejseplanen via de flyselskaber og onlinerejsebureauer, som Google samarbejder med. Nogle gange har du flere bookingmuligheder. Du kan f.eks. se flere flyselskaber (hvis flyafgangen er en codeshare) og flere rejsebureauer, hvis de alle har mulighed for at sælge dig en billet.  Det kan ske, at vi ikke kan vise dig en bestemt flyafgang, fordi vores partnere har nogle regler, som forhindrer os i at linke til afgangen på deres website. Det er vores mål at hjælpe dig med at booke din rejseplan og oplyse dig om dine muligheder.