Entendre les opcions de vol i de reserva

Hi ha diverses coses a tenir en compte quan es viatja en avió. Google Vols col·labora amb més de 300 companyies aèries, agències de viatges en línia i agregadors per ajudar-vos a decidir com voleu arribar a la vostra destinació i com voleu comprar el bitllet. Volem que tingueu tot el que necessiteu per prendre aquesta decisió i, per aconseguir-ho, compartim molta informació dels nostres partners. En alguns casos, això pot comportar que es mostrin diverses companyies aèries o altres entitats per a un sol vol o tram; en d'altres, és possible que les opcions de reserva no siguin les que esperàveu. A continuació us indiquem algunes qüestions importants que us ajudaran a navegar per l'experiència de Cerca de vols:

• Codis compartits: moltes companyies aèries signen acords de codi compartit amb altres companyies aèries, cosa que permet a diverses companyies vendre bitllets per a un mateix vol. La companyia aèria que gestiona el vol s'anomena "operadora", mentre que qualsevol altra companyia aèria que pot vendre'n bitllets és una "comercialitzadora". Quan cerqueu vols a Google, podeu fer clic a la visualització detallada de qualsevol vol per obtenir informació sobre les comercialitzadores i les operadores. Els acords de codi compartit s'indiquen amb el text "Companyies aèries que també venen aquest bitllet:", seguit de les comercialitzadores de l'itinerari seleccionat.
  • Operacions entre companyies: les companyies aèries també poden signar acords entre companyies; això permet als consumidors reservar un sol itinerari a través d'una companyia aèria que, en realitat, inclou bitllets de dues o més companyies. Si els resultats de la Cerca de vols inclouen diverses companyies aèries en cada itinerari i no cal reservar per separat amb cadascuna, és probable que hi hagi un acord entre companyies.
  • Operacions entre companyies virtuals: una operació entre companyies virtual és una combinació de vols d'operadors que no tenen cap acord de codi compartit o entre companyies. En aquest tipus d'operacions, també conegudes com a "tarifes d'autotransferència", normalment els viatgers han de recollir i tornar a facturar l'equipatge en les escales, fer la facturació per a cada vol per separat i renunciar als avantatges de la comunicació entre companyies aèries. Tanmateix, aquestes combinacions també poden augmentar les opcions de vols o oferir preus baixos. Algunes de les agències de viatges en línia partners de Google ofereixen l'opció de reservar operacions entre companyies virtuals, que s'indiquen amb el text "Bitllets separats que es poden reservar conjuntament".
  • Comunicacions operatives: de vegades pot ser que un vol l'operi una companyia aèria que no ven bitllets als consumidors o una entitat que no és una companyia aèria. En aquest cas, és possible que es mostri el text "Avió i tripulació de la companyia [entitat]" als detalls del vol.
  • Les companyies aèries i les agències de viatges en línia tenen les seves pròpies regles. Un cop hàgiu triat els vols que preferiu a Google, normalment se us proporcionarà almenys un enllaç per reservar l'itinerari a través d'una de les companyies aèries o de les agències de viatges en línia partners de Google. De vegades, pot ser que disposeu de moltes opcions de reserva. És possible que es mostrin diverses companyies aèries (per exemple, si el vol és de codi compartit) o les diverses agències de viatges en línia que us poden vendre el bitllet. De vegades, encara que hi hagi algun vol, és possible que els partners tinguin regles que ens impedeixen enllaçar-lo al seu lloc web. El nostre objectiu és ajudar-vos a reservar l'itinerari que voleu i assegurar-nos que coneixeu les opcions que teniu.