Hållbarhet på hotell

Hotell kan nu beskriva sitt hållbarhetsarbete på den egna informationssidan tillsammans med information om bekvämligheter och hälso- och säkerhetsåtgärder. Den här informationen visas endast för hotell som väljer att rapportera in detta och som har en hållbarhetspraxis.

Läs om hur du hittar hotellens hållbarhetspraxis och hur du avgör om hotellen har certifierats av en oberoende organisation i enlighet med strikta standarder.

Hitta miljöcertifierade hotell

Hotell med en miljöcertifiering har certifierats av en ackrediterad oberoende organisation för att uppfylla vissa standarder. Du hittar etiketten miljöcertifierad bredvid hotellets namn, och du kan läsa mer om hotellets hållbarhetspraxis på informationssidan.

1. Sök efter hotell på google.com/travel.
  2. Välj ett hotell med etiketten Eko-certifierat.
  3. Välj fliken Om på hotellets informationssida.
  4. Scrolla ned till avsnittet Hållbarhet.

Hitta hotell med hållbarhetspraxis

Alla hotell med hållbarhetspraxis är inte miljöcertifierade. Följ dessa steg för att ta reda på hur ett hotell hanterar sin miljöpåverkan:

1. Sök efter hotell på google.com/travel.
  2. Välj ett hotell som du är intresserad av.
  3. Välj fliken Om på hotellets informationssida.
  4. Scrolla ned för att se om det finns ett avsnitt om hållbarhet. Om det avsnittet inte finns besöker du hotellets webbplats och kontrollerar om de tillämpar hållbarhetspraxis som de ännu inte har rapporterat till Google.

Var Google hämtar uppgifterna

• Hållbarhetsinformation tillhandahålls av hotellet och ekocertifieringar tillhandahålls via Travalyst.
  • Google ger hotellägarna en lista över skräddarsydda hållbarhetsmetoder baserat på branschpraxis.
  • Hotellägare väljer vad som är tillämpligt för deras fastighet. Informationen som de själva rapporterar in visas på hotellets Om-sida. Google verifierar inte uppgifterna.
  • Google får, som en del av Travalyst-koalitionen, en lista över ekocertifierade hotell och godkända ekocertifieringar från tredje part. Hotellägare kan inte självcertifiera sig och Google verifierar inte påståenden som görs av certifieringsorganisationer från tredje part.

Läs mer om miljöcertifieringar

Viktigt! Google verifierar inte certifieringsstatusen för varje hotell.

Miljöcertifieringar utfärdas till hotell som uppfyller hållbarhetskrav som har tagits fram av en tredje parts certifieringsbyrå. Ekocertifieringar hjälper också konsumenter och den bredare communityn att förstå att ditt hotell jobbar aktivt med att ha en positiv miljöpåverkan på världen. Google är medlem i Travalyst-koalitionen och när ett hotell är märkt Eko-certifierad på Google innebär det att hotellet har rapporterat att de fått en certifiering från en byrå som Travalyst har bedömt uppfylla följande standarder:

• Byrån måste använda internationellt erkända kriterier för att utvärdera hotellet.
  • Utvärderingen måste fokusera på miljöpåverkan utifrån minst fyra kategorier:
    • energieffektivitet
    • vattenhushållning
    • avfallsreducering
    • hållbara inköp.
  • Byrån måste utföra en granskning på plats för att verifiera hotellets hållbarhetspraxis eller använda en oberoende tredje part för att göra det.

Besök Travalyst.org om du vill se hela listan med ekocertifieringar. Alla har omfattande hållbarhetskriterier som syftar till att minska ett hotells koldioxidavtryck. Listan uppdateras och granskas regelbundet.

Tips: Om din byrå för ekocertifiering inte finns listad kan de fylla i formuläret på Travalyst.org.

Definitioner för hållbarhetstermer

Hållbarhetstermer kan ha flera betydelser, och därför ger vi mer information om några av hållbarhetsmetoderna som finns på våra hotells informationssidor. Följande villkor och definitioner används av Google för att anpassa hållbarhetspraxis på våra hotell.

Energi från koldioxidfria källor

Hotellet anskaffar koldioxidfri el genom minst en av följande metoder:

Lokalt producerad mat och dryck

Hotellet köper lokalt för att minska miljöfotavtrycket genom minskade transporter och för att stimulera den lokala ekonomin. Produkter som producerats mindre än 100 km från anläggningen anses normalt vara lokalt producerade.

Ekologiska ägg från frigående höns

Hotellet köper 100 % ekologiskt certifierade och burfria ägg, vilket inkluderar skal, flytande ägg och äggprodukter. Burfria innebär att hönorna kan gå, flaxa med vingarna och lägga sina ägg i reden.

Miljövänliga toalettartiklar

Tvål, schampo, lotion och andra toalettartiklar som används av gästerna har en nationellt eller internationellt erkänd hållbarhetscertifiering, till exempel USDA Organic, EU Organic eller Cruelty-free.

Ansvarsfullt odlad fisk och skaldjur

Hotellet köper inte fisk och skaldjur från Monterey Bay Aquarium Seafood Watch-listan för arter att undvika, och måste göra hållbara inköp av fisk och skaldjur som i listan anges som bra alternativ, ekocertifierat och bästa val. Hotellet har en policy för sitt åtagande att köpa fisk och skaldjur certifierade enligt spårbarhetsstandarden MSC (Marine Stewardship Council) och/eller ASC (Aquaculture Stewardship Council).