Bærekraftige hoteller

Nå kan hotellene føre opp bærekrafttiltakene sine på siden med hotellinformasjon, sammen med fasilitetene og helse- og sikkerhetsrutinene sine. Denne informasjonen vises bare om hoteller som har valgt å delta i egenrapportering, og som faktisk har bærekraftrutiner å rapportere.

Sjekk hvordan du kan finne bærekraftrutinene for hvert enkelt hotell, og hvordan du kan se om de er sertifisert av en uavhengig organisasjon i henhold til strenge standarder.

Finn miljøsertifiserte hoteller

Hoteller som er merket som «miljøsertifisert», er sertifisert av en offisielt godkjent, uavhengig organisasjon som oppfyller visse standarder. Du finner en «miljøsertifisert»-etikett i nærheten av navnet, og du kan lese mer om bærekraftrutinene til hotellet på siden med mer informasjon.

1. Søk etter hoteller på google.com/travel.
  2. Velg et hotell med «miljøsertifisert»-etikett.
  3. Velg Info-fanen på siden med informasjon om hotellet.
  4. Rull ned til «Bærekraftighet»-delen.

Finn hoteller med bærekraftrutiner

Ikke alle hoteller med bærekraftrutiner er miljøsertifisert. Slik kan du finne ut hvordan hoteller håndterer miljøpåvirkningen sin:

1. Søk etter hoteller på google.com/travel.
  2. Velg et hotell du er interessert i.
  3. Velg Info-fanen på siden med informasjon om hotellet.
  4. Rull ned for å se om det finnes en «Bærekraftighet»-del. Hvis du ikke finner noen slik del, kan du gå til hotellets nettsted for å se om det har bærekraftrutiner som foreløpig ikke er rapportert til Google.

Hvor får Google denne informasjonen fra?

• Hotellet gir informasjon om bærekraft, og miljøsertifiseringene gis via Travalyst.
  • Google gir hotelleierne en liste over skreddersydde bærekraftrutiner basert på anbefalte fremgangsmåter i bransjen.
  • Hotelleierne velger det som er relevant for sitt hotell. Denne egenrapporterte informasjonen vises på Info-siden for hotellet. Google bekrefter ikke disse påstandene på egen hånd.
  • Når det gjelder miljøsertifisering, mottar Google, som en del av Travalyst-koalisjonen, en liste over godkjente tredjeparts miljøsertifiseringer og godkjente hoteller. Hotelleiere kan ikke egensertifisere seg, og Google bekrefter ikke påstandene fra tredjeparts sertifiseringsorganer på egen hånd.

Finn ut mer om miljøsertifiseringer

Viktig: Google bekrefter ikke sertifiseringsstatusen til hvert hotell.

Miljøsertifiseringene gis til hoteller som oppfyller kriterier for bærekraft fastsatt av et tredjeparts sertifiseringsbyrå. Miljøsertifiseringene viser i tillegg forbrukerne og lokalsamfunnet generelt at hotellet jobber aktivt for å ha en positiv innvirkning på miljøet. Google er medlem av Travalyst-koalisjonen, og når et hotell er merket som «miljøsertifisert» på Google, betyr det at hotellet har rapportert at de er sertifisert av et byrå som ifølge Travalyst oppfyller følgende standarder:

• Byrået må bruke globalt anerkjente og velansette kriterier til evaluering av hotellet.
  • I evalueringen må det fokuseres på miljøpåvirkningen fra minst disse fire kategoriene:
    • Energieffektivitet
    • Vannsparing
    • Avfallsreduksjon
    • Bærekraftig ressursforsyning
  • Byrået må foreta en granskning på stedet, slik at hotellets bærekraftrutiner kan bekreftes. De kan også bruke en uavhengig tredjepart til dette.

Gå til Travalyst.org for å se en fullstendig liste over miljøsertifiseringer. Hvert av dem har strenge og omfattende kriterier for bærekraft, utformet for å redusere hotellers karbonfotavtrykk. Denne listen oppdateres og gjennomgås regelmessig.

Tips: Hvis byrået for miljøsertifisering ikke er oppført, kan du få dem til å fylle ut skjemaet på Travalyst.org.

Definisjoner av bærekrafttermer

Fordi bærekrafttermene kan ha flere forskjellige betydninger, deler vi mer bakgrunnsinformasjon om noen av bærekraftrutinene du finner på sidene våre med hotellinformasjon. Google bruker disse termene og definisjonene til å samkjøre informasjonen om bærekraftrutinene for de forskjellige hotellene.

Energi fra CO2-frie kilder

Hotellet henter CO2-fri strøm på minst én av følgende måter:

Mat- og drikkevarer fra lokale produsenter

Hotellet velger lokale matprodukter for å redusere miljøfotavtrykket gjennom kortere transportetapper og for å stimulere lokaløkonomien. Produkter som tilvirkes mindre enn 100 km fra bedriften, regnes vanligvis som lokalt produserte.

Økologiske egg fra frittgående høns

Hotellet bruker 100 % sertifiserte økologiske egg fra frittgående høns, inkludert skall, væske og eggprodukter. Frittgående betyr at hønene kan gå rundt, har plass til å flakse med vingene og kan legge egg i reir.

Miljøvennlige toalettartikler

Såpe, sjampo, fuktighetskrem og andre toalettartikler som gjestene får tilgang til, har enten en nasjonal eller internasjonal bærekraftsertifisering, for eksempel USDA Organic, EU Organic eller en sertifisering for dyrevelferd.

Innkjøp av bærekraftig sjømat

Hotellet kjøper ikke inn sjømat som står på Monterey Bay-akvariets Seafood Watch-liste – en liste over produkter man bør unngå å handle – og velger bare sjømat som er bærekraftig og oppført som «godt alternativ», «miljøsertifisert» og «beste valg». Hotellet har retningslinjer som forplikter bedriften til å velge sjømat som er sertifisert av forvaringskjedene Marine Stewardship Council (MSC) eller Aquaculture Stewardship Council (ASC).