Ofte stillede spørgsmål om anmodninger om brugeroplysninger

Anmodninger om brugeroplysninger

Hvordan håndterer Google anmodninger fra offentlige myndigheder om brugeroplysninger?

Der findes en række love, der tillader statslige myndigheder rundt omkring i verden at anmode om offentliggørelse af brugeroplysninger i forbindelse med sager, der omhandler civile, administrative og kriminelle anliggender, eller som vedrører national sikkerhed. Google gennemgår omhyggeligt alle anmodninger for at sikre, at de overholder de gældende love. Hvis der i en anmodning bedes om for mange oplysninger, forsøger vi at begrænse anmodningens omfang, og i visse tilfælde gør vi indsigelser mod at videregive nogen som helst oplysninger. Du kan få flere oplysninger om, hvordan Google håndterer anmodninger fra offentlige myndigheder om brugeroplysninger, ved at læse vores politikker.

Underretter Google den pågældende kontoindehaver, når Google modtager en anmodning om vedkommendes brugeroplysninger?

De love, der gælder for, hvornår en udbyder som f.eks. Google må underrette kontoindehaveren, varierer afhængigt af jurisdiktionen. Du kan få flere oplysninger om, hvordan Google håndterer anmodninger fra offentlige myndigheder om brugeroplysninger, ved at læse vores politikker for underretning af brugere.

Når vi underretter kontoindehaveren om en retslig anmodning, gør vi det via mail. I disse mails beder Google ikke om nogen personlige oplysninger som f.eks. en adgangskode eller et personnummer. Hvis du modtager en mail, der foregiver at være fra Google, og som beder om denne type oplysninger, skal du ikke udlevere dem. Mailen er sandsynligvis svindel, og du bør derfor rapportere den til os.

Giver Google offentlige myndigheder direkte adgang til brugeroplysninger?

Nej, det er et krav fra vores side, at anmodninger om brugeroplysninger sendes direkte til Google og ikke via nogen form for "bagdør" med direkte adgang for den pågældende myndighed. Vores juridiske team gennemgår hver eneste anmodning, og vi efterstræber at være så gennemsigtige som muligt i forbindelse med anmodninger fra offentlige myndigheder om brugeroplysninger. Du kan få flere oplysninger om, hvordan Google håndterer anmodninger fra offentlige myndigheder om brugeroplysninger, ved at læse vores politikker.

Sælger Google personlige oplysninger til offentlige myndigheder?

Nej, vi sælger ikke personlige oplysninger til nogen – heller ikke offentlige myndigheder. Vi bestræber os på at beskytte vores brugere mod uretmæssige krav om deres personlige oplysninger, og vi vil fortsat gøre indsigelse mod krav, der er for omfattende eller på anden måde er juridisk uacceptable.

Få flere oplysninger i Googles politik for håndtering af anmodninger fra offentlige myndigheder om brugeroplysninger.

Hvordan kan offentlige myndigheder sende retslige anmodninger til Google?

Google stiller et onlinesystem til rådighed, som giver verificerede offentlige myndigheder mulighed for på sikker vis at indsende anmodninger om brugeroplysninger, se statussen på indsendte anmodninger og i sidste ende downloade Googles svar.

Hvad hvis jeg vil give en offentlig myndighed oplysninger fra min Google-konto?

Du kan bruge Google Takeout til at oprette en arkiveret fil med dit indhold fra de fleste Google-tjenester, og du kan vælge at dele det pågældende indhold med dem, du ønsker. Google kræver dog gyldige retslige skridt, hvis vi skal udlevere oplysninger som svar på en anmodning fra en offentlig myndighed (også selvom anmodningen foretages på dine vegne), medmindre der er tale om en nødsituation.

Hvilke slags oplysninger udleverer I for forskellige produkter?

For at kunne svare på dette skal vi se på de fire tjenester, som de statslige myndigheder normalt anmoder om oplysninger fra: Gmail, YouTube, Google Voice og Blogger. Her kan du se eksempler på de former for oplysninger, vi kan blive pålagt at udlevere, afhængigt af den nævnte juridiske autoritet, anmodningens omfang, samt hvad der anmodes om, og hvad der er tilgængeligt. Hvis vi vurderer, at en anmodning er for bred, forsøger vi at indsnævre den.

Produkter Abonnentoplysninger Transaktionsoplysninger, som ikke er indhold Oplysninger om indhold
Gmail
  • Registreringsoplysninger for abonnent (f.eks. navn, kontooprettelsesoplysninger, tilknyttede mailadresser, telefonnummer)
  • Login-IP-adresser og tilknyttede tidsstempler
Oplysninger, som ikke er indhold (f.eks. oplysninger om mailheader, som ikke er indhold) Mailindhold
YouTube
  • Registreringsoplysninger for abonnent
  • Login-IP-adresser og tilknyttede tidsstempler
IP-adresse for videoupload og tilknyttet tidsstempel
  • Kopi af en privat video og tilknyttede oplysninger om video
  • Privat indhold fra meddelelser
Google Voice
  • Registreringsoplysninger for abonnent
  • Registrerings-IP-adresse og tilknyttet tidsstempel
  • Optegnelser for telefonforbindelse
  • Faktureringsoplysninger
Viderestillingsnummer
  • Gemt indhold fra beskeder
  • Gemt indhold fra telefonsvarer
Blogger
  • Registreringsside for blog
  • Abonnentoplysninger for ejer af blog
  • IP-adresse og tilknyttet tidsstempel med forbindelse til et specifikt blogopslag
  • IP-adresse og tilknyttet tidsstempel med forbindelse til en specifik indlægskommentar
Privat blogopslag og kommentarindhold

Besvarer Google retslige anmodninger relateret til abort?

Google gennemgår omhyggeligt alle retslige anmodninger for at sikre, at de lever op til gældende lovgivning, og vi har lang erfaring med at modsætte os myndigheders krav om brugerdata, hvis de er for brede eller på anden måde upassende. Nogle krav afviser vi helt. I henhold til den californiske lov AB 1242 beder Google desuden retshåndhævende myndigheder i amerikanske delstater om at attestere, at deres anmodninger om brugerdata ikke vedrører visse abortrelaterede efterforskninger, som det er angivet i loven.

Gennemsigtighedsrapport om anmodninger om brugeroplysninger

Hvad er en anmodning fra en offentlig myndighed om brugeroplysninger?

En anmodning fra en offentlig myndighed om brugeroplysninger er, når en offentlig myndighed beder Google om at udlevere oplysninger om en person, der bruger Google-tjenester. De fleste anmodninger udstedes i forbindelse med strafferetlige efterforskninger, men offentlige myndigheder kan også anmode om oplysninger i forbindelse med civile eller administrative sager. I denne rapport offentliggør vi statistik vedrørende disse efterspørgsler.

Hvad er en anmodning om udlevering af oplysninger i nødstilfælde?

Hvis en person muligvis er i alvorlig fysisk fare, kan en offentlig myndighed bede Google om frivilligt at udlevere oplysninger, der er nødvendige for at afværge situationen. Du kan få flere oplysninger om, hvordan Google håndterer anmodninger fra offentlige myndigheder om brugeroplysninger, ved at læse vores politikker.

Hvad er en anmodning om bevarelse, og medtages anmodninger om bevarelse i det samlede antal anmodninger?

En offentlig myndighed kan bede Google om at gemme en kopi af specifikke oplysninger, mens den pågældende myndighed ad juridisk vej anmoder om at få adgang til disse oplysninger. Man kan kun anmode om bevarelse af oplysninger, som Google har på anmodningstidspunktet. Man kan ikke anmode om bevarelse af oplysninger, der måske genereres i fremtiden.

Vi rapporterer antallet af modtagne anmodninger om bevarelse, men vi medtager ikke anmodninger om bevarelse i det samlede antal offentliggørelser af brugerdata, fordi vi ikke udleverer nogen brugeroplysninger som svar på en anmodning om bevarelse. Hvis en offentlig myndighed vender tilbage med en retskendelse om udlevering af opbevarede oplysninger, tælles dette med i den relevante kategori for retslige skridt.

Er de data, I viser i jeres gennemsigtighedsrapport, udtømmende?

Vores mål er at præsentere et omfattende datasæt, der medtager alle efterspørgsler om brugeroplysninger, vi modtager fra offentlige myndigheder. Den globale rapport omfatter alle kategorier af anmodninger fra offentlige myndigheder fra alle lande, som vi har behandlet eller afsluttet inden rapportens udgivelse, bortset fra anmodninger, der er udstedt i henhold til amerikanske nationale sikkerhedslove, som er beskrevet for sig selv. Vi kan ikke garantere, at dataene ikke indeholder fejl, men vi arbejder løbende på at forbedre vores interne processer og på at rette eller opdatere vores data, så rapporterne bliver så rettidige og nøjagtige som muligt.

I rapporteringsperioden juli 2020 til december 2020 har vi set bort fra sager, som vi modtog, men som blev trukket tilbage på grund af COVID-19, inden de blev behandlet.

Hvorfor har nogle af de tidligere rapporteringsperioder færre data end de nye rapporteringsperioder?

Vi leder hele tiden efter nye måder, hvorpå vi kan vise flere oplysninger og levere interessant indsigt, og tidligere rapporteringsperioder omfatter muligvis ikke disse nye oplysninger. Eksempel:

• Fra og med rapporteringsperioden juli-december 2010 offentliggjorde vi den procentdel af anmodninger om brugeroplysninger, som medførte, at vi som minimum udleverede nogle oplysninger
  • Fra og med rapporteringsperioden januar-juni 2011 offentliggjorde vi antallet af brugere og konti, der var anmodet om oplysninger for

Er antallet af "konti" en detaljeret optælling af det samlede antal brugere, som anmodninger fra offentlige myndigheder om brugeroplysninger har omhandlet?

Kolonnen med antallet af "konti" forsøger at afspejle antallet af konti, der var genstand for en anmodning fra en offentlig myndighed om brugeroplysninger. Dette tal udgør ikke nødvendigvis det samlede antal unikke brugere. Det er der en række årsager til. Den samme Gmail-konto kan være angivet i flere forskellige anmodninger om brugeroplysninger, f.eks. først i en stævning og senere hen i en ransagningskendelse. Vi føjer begge forekomster til det samlede antal "konti", selvom der er tale om den samme konto. På samme måde kan vi modtage en anmodning vedrørende en konto, som slet ikke findes. I dette tilfælde lægges både anmodningen og den ikke-eksisterende konto til det samlede antal. Vi modtager muligvis også en anmodning, der har flere id'er (f.eks. flere YouTube-videowebadresser), der tilhører den samme brugerkonto. Vi har indført tiltag, der skal sikre, at vi ikke medtager for mange forekomster, men vi har besluttet, at det er bedre at have et fejlskøn, der resulterer i et tal, der er for højt, end et, der er for lavt.

Der er også tilfælde, hvor konti ikke medtages i det samlede antal. Det sker f.eks., når de oplysninger, vi offentliggør, er anonymiserede eller sammenlagt, eller når kontiene ikke er specifikt identificeret via en anmodning, men er identificeret baseret på andre kriterier i anmodningen.

Hvordan beregner I procentdelen af anmodninger, som resulterede i udlevering af nogle oplysninger?

Selvom vi delvist har gjort indsigelse mod en anmodning, indgår eventuelle brugeroplysninger, vi udleverer som svar på en anmodning fra en offentlig myndighed, i denne procentdel. Hvis vi slet ikke har udleveret nogen oplysninger, fordi vi enten har gjort indsigelse mod anmodningen i sin helhed, eller fordi der ikke var nogen brugeroplysninger at udlevere, medtages den pågældende anmodning ikke i procentdelen.

Hvad er en aftale om gensidig retshjælp (MLAT, Mutual Legal Assistance Treaty)?

MLAT er en aftale mellem to eller flere lande, som definerer, hvordan de hver især vil bistå hinanden i juridiske spørgsmål, f.eks. under strafferetlige efterforskninger. Ved hjælp af en MLAT kan en myndighed i et land bede en myndighed i et andet land om hjælp til at skaffe oplysninger fra virksomheder i det andet land.