Ofte stillede spørgsmål om sikkerhed i Android-økosystemet

Hvor ofte opdateres dataene i gennemsigtighedsrapporten om Android?

Dataene i gennemsigtighedsrapporten opdateres hvert kvartal. Vi kan med jævne mellemrum tilføje ekstra diagrammer og grafer.

Hvordan fortolker jeg disse data?

Gennemsigtighedsrapporten opdateres med de nyeste data hvert kvartal. Hvis en kvartalsvis opdatering indeholder store ændringer eller andre vigtige oplysninger, udgiver vi et blogindlæg, der fremhæver vigtige indsigter, tendenser og andre konklusioner.

Hvad er Google Play Protect?

Alle Android-enheder drager fordel af den beskyttelse, der er indbygget i platformen, men Android-enheder med Google Play-tjenester er beskyttet af et ekstra sikkerhedsniveau. Google beskytter disse enheder fra starten af med Google Play Protect, der er udviklet til at registrere og fjerne potentielt skadelige apps på certificerede Android-enheder, uanset hvor brugerens apps kommer fra.

Hvad henviser termen "sideindlæst" til?

En app er "sideindlæst", når den er indlæst på en enhed fra en ukendt kilde i stedet for at være installeret via appen Google Play Butik.

Hvordan definerer Google potentielt skadelige apps?

Google Play Protect definerer en potentielt skadelig app som enhver mobilapp, der udgør en potentiel sikkerhedsrisiko for brugere eller brugerdata. De betegnes ofte som "malware". Apps, der er klassificeret som potentielt skadelige apps, overlapper som regel med den typiske forståelse af malware, men med visse undtagelser. Potentielt skadelige apps omfatter, men er ikke begrænset til, apps med kliksnyd, ransomware, spyware og trojanere samt apps, der forsøger at installere bagdøre, foretage faktureringssvindel eller udføre DoS-angreb.

Hvorfor bruger Google udtrykket potentielt skadelige apps i stedet for malware?

Der findes ikke en veldefineret og universelt accepteret klassifikation af udtrykket "malware", så vi omtaler sådanne apps som potentielt skadelige apps for at undgå forvirring.

Hvordan afgør Google, om en app er potentielt skadelig?

Android anvender en kombination af maskinel og menneskelig intelligens til at identificere disse apps og beskytte vores brugere. Automatiserede systemer registrerer og klassificerer potentielt skadelige apps og sammenligner adfærd for at finde meningsfulde sammenhænge ud fra milliarder af datapunkter. Vi har offentliggjort flere oplysninger her. Vores sikkerhedseksperter analyserer disse resultater og tjekker apps, som vores systemer har registreret som potentielt skadelige. Android Security Year in Review er en god ressource til at få indblik i, hvordan vi registrerer og håndhæver vores politikker i forhold til potentielt skadelige apps.

Hvordan fungerer Google Play Protect?

Google Play Protect beskytter Android-enheder.
  • Apps sikkerhedstjekkes i Google Play Butik, inden du downloader dem.
  • Din enhed tjekkes for potentielt skadelige apps fra andre kilder.
  • Du advares om eventuelle registrerede potentielle skadelige apps, og kendte skadelige apps fjernes fra din enhed.
  • Du advares om registrerede apps, der overtræder vores politik om uønsket software ved at skjule eller fordreje vigtige oplysninger.
Få flere oplysninger her.

Hvad gør Google Play Protect, hvis der registreres en potentielt skadelig app?

Google Play Protect tjekker apps, når du installerer dem. Alle installerede apps på din enhed scannes også regelmæssigt. Hvis Google Play Protect identificerer en potentielt skadelig app, kan det:

• Advare dig – Hvis der registreres en app, der kan være skadelig for din enhed, får du en underretning. Du kan fjerne appen ved at trykke på Afinstaller i underretningen. Google Play Protect kan også deaktivere appen for at forhindre den i at køre, indtil du afinstallerer den.
  • Fjerne appen automatisk – Hvis der registreres en skadelig app, kan du i visse tilfælde få en underretning om, at appen er blevet fjernet.

Hvordan fravælger jeg Google Play Protect?

Hvis du vil sikre dig, at din enhed er beskyttet, anbefaler vi, at du altid bruger Google Play Protect. Følg vejledningen her, hvis du vil slå det fra.

Hvor ofte scanner Google Play Protect enheden for potentielt skadelige apps?

Ud over en kort, daglig, automatisk scanning kan brugerne starte en fuld scanning af enheden når som helst. Efter anmodning kontakter enheden Googles servere for de nyeste oplysninger om potentielt skadelige apps og scanner alle apps på enheden. Play Protect udfører også offlinescanning, hvilket hjælper med at forhindre velkendte potentielt skadelige apps i at blive installeret, når der ikke er internetforbindelse. Når enheden får netværksforbindelse igen, udføres en fuld scanning.

Hvordan kan brugerne finde ud af, hvornår deres enhed sidst blev scannet?

Selvom Google Play Protect fungerer i baggrunden, kan brugerne tjekke, hvornår deres enhed sidst blev scannet, og se listen over scannede apps i sektionen Google Play Protect i Google Play-appen.

Jeg er udvikler. Hvad gør jeg, hvis jeg ikke mener, at min app er potentielt skadelig?

Hvis du mener, at Google Play Protect fejlagtigt rapporterer din app som potentielt skadelig, kan du indsende en appel her.

Hvor kan jeg finde flere oplysninger om Android-sikkerhed?

Hvis du gerne vil have flere oplysninger om den omfattende investering, vi har gjort for at holde brugerne sikre, kan du begynde her

Hvorfor vises nogle diagrammer anderledes?

Diagramtypen fastslås på baggrund af, hvilken type data der skal repræsenteres. Grafer med en lodret y-akse har en standardværdi på højst 1 % og øges kun, når det er nødvendigt. Den vandrette x-akse har en relevant etiket, der beskriver datasættet.

Hvad betragtes som en virksomhedsenhed?

Android Enterprise giver virksomheder mulighed for at bruge Android-enheder og -apps på arbejdspladsen. Med Android Enterprise kan virksomheder konfigurere og administrere enheden og dens apps for at beskytte både enhed og data.

Hvilke virksomhedsfunktioner er med til at beskytte mod potentielt skadelige apps?

Android Enterprise giver virksomheder mulighed for at oprette politikker, der kan begrænse problemer med potentielt skadelige apps, bl.a.:

Pr. fjerde kvartal 2020 er der installeret antimalwareløsninger på mindre end én procent af virksomhedsenheder.