Näkyviä muutoksia HTTPS-salauksessa verkossa

Kesäkuu 2023. "Chromella HTTPS-sivustoilla käytetty aika käyttöympäristön mukaan"- ja "Chromella HTTPS-sivustoilla käytetyn ajan prosenttiosuus maan/alueen mukaan" ‐kaaviot päivitetään uudelleen. Arvopisteet eivät ole käytettävissä 24.7.2022–3.6.2023.

Maaliskuu 2023. "Chromella HTTPS-sivustoilla käytetty aika käyttöympäristön mukaan"- ja "Chromella HTTPS-sivustoilla käytetyn ajan prosenttiosuus maan/alueen mukaan" ‑kaavioissa näkyy tällä hetkellä dataa vain heinäkuun 2022 loppuun asti kestävältä ajanjaksolta.  Pyrimme palauttamaan datasyötteen.

Syyskuu 2022. Salaus Googlessa tuotteen mukaan ‑kaavio lakkautettiin (katso alla oleva arkistoitu kuva).

Toukokuu 2022. Varmenteiden hakusivu poistettiin käytöstä.

Huhtikuu 2021. Ajalta 5.9.2020–24.10.2020 ei ole saatavilla dataa "Salattu liikenne Googlessa"- ja "Salaus Googlessa tuotteen mukaan" ‑kohdissa.

Tammikuu 2021. Backend-datalähteiden siirron aikana kaavioissamme näkyi väliaikaisesti virheellinen HTTPS-yhteyksien heikentyminen useilla alustoilla. Olemme korjanneet datan, joten kaaviot kuvastavat nyt HTTPS-yhteyksien oikeaa tasoa.

Tammikuu 2019. Sadan suosituimman sivun HTTPS-luettelo arkistoitiin ja yhteenvetokaavio lisättiin.

Syyskuu 2018. Backend-datalähteiden muutosten takia kaaviossamme näkyi virheellisesti väliaikainen HTTPS-yhteyksien heikentyminen Gmailissa ja Drivessa (katso alla oleva kuva). Olemme korjanneet datan, joten kaaviot kuvastavat nyt HTTPS-yhteyksien oikeaa tasoa.

Tammikuu 2018. Datan luotettavuuteen vaikuttavien tuotemuutosten takia poistimme Google Finance ‑palvelun datan raportin Yleiskatsaus-osion "Salaus Googlessa tuotteen mukaan" ‑kaaviosta. Alla näkyy Google Financen viimeinen päivitetty tila.

Tammikuu 2017. Kaikki Google-palvelut ‑kaavioon vaikuttava laskentavirhe havaittiin. Korjatussa Kaikki Google-palvelut ‑kaaviossa on 1–2 % enemmän HTTPS:n käyttöä tammikuun 2014 ja marraskuun 2015 välillä.

Marraskuu 2016. HTTPS:n käyttö ‑sivu lisättiin.

Heinäkuu 2016. YouTuben ja Google Kalenterin data lisättiin kaikkiin kaavioihin.