Eiere og redigerere

Eiere kan:

• Redigere oversettelser, oversettelsesminner og ordlister og invitere flere redigerere.
  • Søke i oversettelsesminner og ordlister.
  • Slette oversettelser, oversettelsesminner og ordlister og dermed fjerne tilgangen for redigerere.
    Vær oppmerksom på at for å slette en oversettelse helt og fjerne tilgangen til den må du slette den og deretter tømme papirkurven.

Redigerere kan:

• Redigere oversettelser, oversettelsesminner og ordlister.
  • Søke i oversettelsesminner og ordlister.
  • Eksportere en kopi av oversettelsen til sin lokale harddisk.

Tilgang med Google-kontoer

Oversettelser og ordlister

Brukere som ikke eksplisitt er tilordnet som redigerere på en oversettelse eller ordliste, kan ikke se eller redigere oversettelsen.

Oversettelsesminner

Brukere som ikke eksplisitt er tilordnet som redigerere, kan ikke søke i oversettelsesminnet, med mindre oversettelsesminnet deles med alle eksplisitt.

Slik legger du til (og fjerner) redigerere

I Verktøysett for oversettere kan flere brukere på ulike steder samarbeide på samme oversettelse samtidig. Når for eksempel Christian i New York skriver inn noe i oversettelsen sin, kan Sussu i Helsingfors se endringene på direkten og svare på dem umiddelbart. I stedet for å måtte sammenligne og slå sammen individuelle filer redigerer begge oversetterne ett og samme dokument. Det er dessuten mulig å redigere fra en hvilken som helst datamaskin med Internett-tilgang.

I tillegg kan avanserte brukere dele oversettelsesminner og ordlister i Verktøysett for oversettere. Når for eksempel Kohei i Tokyo legger til en oppføring i et oversettelsesminne som deles med Keiko i Honolulu, kan Keiko benytte seg av Koheis oversettelser så snart Kohei gjør ferdig oversettelsene sine.

Deling av oversettelser

Du kan dele oversettelsene dine fra oversettelseslisten eller redigeringssiden:

1. Klikk på Del fra listevisningen eller rullegardinmenyen Del > Inviter personer... fra redigeringssiden.
  2. Skriv inn e-postadressene du vil legge til.
  3. Enten skriv inn en invitasjon og klikk på Send, eller klikk på Hopp over invitasjoner hvis du ikke vil sende en invitasjon.

Deling av oversettelsesminner og ordlister

Du kan dele oversettelsen din fra visningen av oversettelsesminnet eller listen over ordlister:

1. Klikk på Del.
  2. Skriv inn e-postadressene du vil legge til.
  3. Enten skriv inn en invitasjon og klikk på Send, eller klikk på Hopp over invitasjoner hvis du ikke vil sende en invitasjon.

Vil du fjerne tilgangen til noen?

Oversettelser, oversettelsesminner og ordlister

1. Logg deg på Google Verktøysett for oversettere, og velg oversettelsen, oversettelsesminnet eller ordlisten.
  2. Klikk på Del.
  3. Klikk på Inviter personer.
  4. I delen «Personer med tilgang» klikker du på X-symbolet til høyre for navnet du vil fjerne. Velg deretter fjern. Hvis du ikke ser dette alternativet, har du ikke tillatelse til å fjerne redigerere. Etter å ha klikket på X-symbolet har ikke redigereren du vil fjerne lenger tilgang til oversettelsen, oversettelsesminnet eller ordlisten.