Geslachtsspecifieke vertalingen krijgen

In sommige talen kun je zowel vrouwelijke als mannelijke vertalingen krijgen voor bepaalde geslachtsneutrale woorden, zinsdelen en zinnen. Het bericht Vertalingen zijn genderspecifiek wordt boven de twee vertalingen weergegeven.

Beschikbare talen en lengten gebruiken

In verschillende talen kun je voor losse woorden geslachtsspecifieke vertalingen krijgen. Voor een kleiner aantal talen kun je ook geslachtsspecifieke vertalingen krijgen voor woordgroepen en zinnen waarin een persoon op een geslachtsneutrale manier wordt vermeld.

Geslachtsspecifieke vertalingen zijn binnenkort in meer talen beschikbaar.

Volgorde van geslachtsspecifieke vertalingen

Geslachtsspecifieke vertalingen worden in alfabetische volgorde weergegeven op geslachtslabel. In het Nederlands komt 'mannelijk' bijvoorbeeld alfabetisch vóór 'vrouwelijk'.

In talen zonder alfabetten worden genderspecifieke vertalingen weergegeven op geslachtslabel in de standaardindexvolgorde van elke taal.

Content ontbreekt

Als het bericht Genderspecifieke vertalingen zijn beperkt wordt weergegeven, kan het zijn dat er maar één mogelijke vertaling voor één gender is waarbij meerdere vertalingen mogelijk zijn voor meerdere genders.

Bepaalde content is genderneutraal of onduidelijk. Sommige woorden zijn bijvoorbeeld niet genderspecifiek in de originele content, maar wel in de vertaalde taal. Het genderspecifieke vertaalbericht laat je weten dat er meer dan één juiste vertaling kan zijn.

Problemen oplossen met genderspecifieke vertalingen