Geslachtsspecifieke vertalingen krijgen

In sommige talen kun je zowel vrouwelijke als mannelijke vertalingen krijgen voor bepaalde geslachtsneutrale woorden, zinsdelen en zinnen. Het bericht 'Vertalingen zijn geslachtsspecifiek' wordt boven de twee vertalingen weergegeven.

Je kunt in Google Translate via een browser (zoals Chrome of Firefox) geslachtsspecifieke vertalingen krijgen.

Beschikbare talen en lengten gebruiken

In verschillende talen kun je voor losse woorden geslachtsspecifieke vertalingen krijgen. Voor een kleiner aantal talen kun je ook geslachtsspecifieke vertalingen krijgen voor woordgroepen en zinnen waarin een persoon op een geslachtsneutrale manier wordt vermeld.

Geslachtsspecifieke vertalingen zijn binnenkort in meer talen beschikbaar.

Volgorde van geslachtsspecifieke vertalingen

Geslachtsspecifieke vertalingen worden in alfabetische volgorde weergegeven op geslachtslabel. In het Nederlands komt 'mannelijk' bijvoorbeeld alfabetisch vóór 'vrouwelijk'.

In talen zonder alfabetten worden genderspecifieke vertalingen weergegeven op geslachtslabel in de standaardindexvolgorde van elke taal.

Problemen oplossen met geslachtsspecifieke vertalingen