Översätta bilder

Du kan använda telefonens kamera för att översätta text i Översätt-appen Appen Översätt. Du kan till exempel översätta text på skyltar eller handskrivna lappar.

Översätta text i bilder

Du kan översätta text som du hittar med kameran och i bilder med telefonen via appen Översätt Appen Översätt

Obs! Kvaliteten på översättningen beror på hur tydlig texten är. Översättning av liten, otydlig eller stiliserad text kanske inte är korrekt.

Så här översätter du text med kameran:

1. Öppna Google Översätt-appen Appen Översätt på en iPhone eller iPad.
  2. Välj vilka språk du vill översätta mellan.
    • Från: Välj ett språk eller tryck på Identifiera språk längst ned.
    • Till: Välj språket du vill översätta till längst ned.
  3. Tryck på Kamera Kamera under textrutan.
    • Översätta text från en bild du redan har tagit: Tryck på Galleri .
    • Översätta text med kameran:
      1. Rikta kameran mot texten som du vill översätta.
      2. Se hur texten översätts direkt.
      3. Tryck på slutarknappen  för att pausa bilden.

Översätta en del av en text

Du kan välja vilka delar av bilden som ska översättas.

1. Öppna Google Översätt-appen Appen Översätt på en iPhone eller iPad.
  2. Välj vilka språk du vill översätta mellan.
    • Från: Välj ett språk eller tryck på Identifiera språk längst ned.
    • Till: Välj språket du vill översätta till längst ned.
  3. Tryck på KameraKamera följt av slutarknappen .
  4. Du kan utöka inställningspanelen genom att trycka på Översättningsalternativ keyboard arrow down högst upp på sidan.
  5. Aktivera Visa källtexten .
  6. Välj ett ord genom att trycka på det.
  7. Dra i kanterna på markeringen för att anpassa urvalet och visa den översatta texten på kortet nedanför.
Tips! Om texten är för lång för att visas på kortet drar du kortet uppåt.

Arbeta med översatt text

När texten i en bild har översatts kan du utföra åtgärder som att kopiera texten, få den uppläst eller få mer information.

1. Markera den del av texten som du vill vidta åtgärder för.
  2. Välj ett alternativ från snurran längst ned:
    • Kopiera text: Välj texten du vill kopiera följt av Kopiera text .
    • Lyssna: Om du vill att Översätt ska läsa upp din översatta text trycker du på Lyssna Listen.
    • Skicka till Översätt: Om du vill få mer information trycker du på Skicka till Översätt Translate.
    • Sök: Om du vill söka efter den översatta texten på Google trycker du på Sök Google-appen.

Använda offlineöversättning med kameran

Ladda ned språken du vill översätta mellan om du vill använda offlineöversättning med kameran.

1. Öppna Google Översätt-appen Appen Översätt på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på kameran Kamera.
  3. Tryck på språkväljaren.
  4. Ladda ned språken som du vill översätta mellan.

Få bästa möjliga resultat

Så här får du bästa möjliga översättning av dina bilder:

• Kontrollera att språken Översätt från och Översätt till är korrekta.
  • Använd en stark nätverksanslutning.
  • Tryck på Kamerablixt i svagt ljus.
  • Använd tydliga och vanliga teckensnitt.

Skicka feedback

Om du vill skicka feedback trycker du på Mer Mer längst upp följt av Skicka feedback.