Translate-geschiedenis vinden en beheren

Je kunt je Google Translate-geschiedenis opslaan om de betekenis te vinden van woorden of zinnen die je vertaalt. Je opgeslagen vertalingen worden op al je apparaten gesynchroniseerd.

De Translate-app synchroniseert je geschiedenis van je apparaat naar de cloud. Als je bent ingelogd, worden je vertalingen automatisch opgeslagen in de cloud. Je kunt je opgeslagen geschiedenis beheren via Mijn activiteit.

Belangrijk: Als je geen cloudgeschiedenis in de app wilt gebruiken, moet je uitloggen van je account. Nadat je bent uitgelogd, kun je alleen je geschiedenis op het apparaat bekijken.

Je vertaalgeschiedenis vinden en beheren op het web en in de app

1. Open de Translate-app en log in op je account.
  2. Als er geschiedenis op je apparaat is opgeslagen, krijg je een melding.
    • Als je je geschiedenisitems wilt vinden of verwijderen voordat je wordt gevraagd ze te synchroniseren met je account in de cloud of ze te verwijderen, tik je op Geschiedenis beheren.

Je geschiedenis bekijken

Belangrijk: Als je niet bent ingelogd op je account, kun je alleen de vertaalgeschiedenis op het apparaat zien.
  1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Swipe omlaag op het startscherm of tik rechtsboven op Account  en dan Geschiedenis Geschiedenis.
    • Als je je vertaalgeschiedenis wilt uploaden en synchroniseren, tik je in het menu op Vernieuwen .

Je geschiedenis synchroniseren met de cloud

Belangrijk:

• Als je gesynchroniseerde geschiedenis wilt gebruiken, moet je ingelogd zijn en Web- en app-activiteit aangezet hebben.
  • Als Web- en app-activiteit uitstaat, kun je je geschiedenis vinden en verwijderen, maar kun je geen nieuwe items meer maken.
  • Geschiedenisitems in de cloud worden niet automatisch weergegeven. Het kan een paar uur duren voordat nieuw gesynchroniseerde items worden weergegeven.
  1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Swipe omlaag op het startscherm. Of tik rechtsboven op Account  en dan Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Als je je geschiedenis wilt synchroniseren met de cloud en nieuwe items wilt uploaden, tik je op Menu Menu icon en dan Vernieuwen .
    • Je geschiedenis wordt automatisch gesynchroniseerd als de app wordt gestart. Daarna wordt deze regelmatig elke paar uur gesynchroniseerd.

Als cloudsynchronisatie niet werkt:

• Controleer of je apparaat online is.
  • Zorg dat de vliegtuigmodus niet aanstaat.

Toegang tot je volledige geschiedenis

In de Translate-app kun je je hele geschiedenis bekijken en aangepaste zoekopdrachten uitvoeren.

In de instellingen

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Tik rechtsboven op Account .
  3. Tik op Instellingen Settings.
  4. Tik onderaan op Activiteit beheren.
  5. Scroll omlaag om al je opgeslagen content of specifieke woorden en woordgroepen te bekijken.
    • Gebruik de zoekbalk om in je geschiedenis te zoeken.

In Geschiedenis

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Swipe omlaag op het startscherm.
  3. Tik rechtsboven op Menu Menu icon en dan Activiteit beheren .
  4. Scroll omlaag om al je opgeslagen content of specifieke woorden en woordgroepen te bekijken.
    • Gebruik de zoekbalk om in je geschiedenis te zoeken.

Web- en app-activiteit aanzetten

Als je je gegevens wilt opslaan in de Translate-app, moet je Web- en app-activiteit aanzetten. Als je Web- en app-activiteit uitzet, kun je je geschiedenis bekijken en verwijderen, maar kun je geen nieuwe items maken.

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Swipe omlaag op het startscherm. Of tik rechtsboven op Account  en dan Geschiedenis Geschiedenis.
    • Als Web- en app-activiteit uitstaat, krijg je een melding.
  3. Tik in de melding op Instellingen beheren.
  4. Tik onder Web- en app-activiteit op Aanzetten.

Geschiedenis verwijderen

Belangrijk: Het kan enkele uren duren voordat je geschiedenis is gewist in de app.

1. Open de Translate-app Translate-app.
  2. Swipe omlaag in het startscherm. Of tik rechtsboven op Account  en dan Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Tik rechtsboven op Menu Menu icon en dan Activiteit beheren en dan Verwijderen en dan Vandaag verwijderen, Aangepast bereik verwijderen, Alle activiteit verwijderen of Automatisch verwijderen.

De hele geschiedenis verwijderen

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu  en dan Instellingen Settings.
  3. Tik op Activiteit beheren en dan Verwijderen en dan Alle activiteit verwijderen.

Eerdere losse vertalingen verwijderen

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Swipe omlaag op het startscherm. Of tik rechtsboven op Menu  en dan Geschiedenis Geschiedenis.
  3. Swipe naar links op een woord of woordgroep.