Översätta med handskrift eller det virtuella tangentbordet

Du kan skriva tecken eller fraser för hand och få dem översatta med appen Översätt. Detta är praktiskt om du vill översätta text med bokstäver eller symboler som inte finns på tangentbordet.

1. Öppna Översätt-appen Appen Översätt på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Välj vilka språk du vill översätta mellan.
    • Från: Välj ett språk nere till vänster.
    • Till: Välj ett språk nere till höger.
  3. Tryck på textrutan.
  4. Tryck på Handskrift uppe till höger.
    • Om knappen är nedtonad fungerar inte handskriftsfunktionen på det språket.
    • Tryck på Tangentbord i det övre fältet om du vill byta tillbaka till tangentbordet från handskriftsläget.
  5. Skriv ett tecken, ett ord eller en fras under Skriv här. När du är klar visas de tecken som mest liknar det du skrev.
    • Mellanrum när du skriver: Tryck på blanksteg Blanksteg.
    • Radera tecken: Tryck på backsteg Backsteg.
    • Ta bort det du skrivit: Tryck på Ångra Ångra.
  6. När du är klar trycker du på Översätt Translate.