Vertalen via handschrift of virtueel toetsenbord

Je kunt letters of zinnen met de hand schrijven en vertalen met de Translate-app. Dit is handig als de letters of symbolen die je wilt vertalen niet beschikbaar zijn op je toetsenbord.

1. Open de Translate-app Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer de taalcombinatie voor je vertaling.
    • Van: selecteer linksonder een taal.
    • Naar: selecteer rechtsonder een taal.
  3. Tik in het tekstvak.
  4. Tik rechtsboven op Handschrift .
    • Als de knop grijs is, werkt handschrift niet voor die taal.
    • Als de handschriftinstelling aanstaat en je wilt terug naar het toetsenbord tik je bovenaan op Toetsenbord .
  5. Schrijf een teken, woord of zin onder Schrijf hier. Als je ophoudt, geeft Translate de beste overeenkomst weer.
    • Als je spaties wilt invoegen, tik je op Spatie Spatie.
    • Als je letters wilt verwijderen, tik je op Backspace Backspace.
    • Als je getypte tekst wilt verwijderen, tik je op Ongedaan maken Ongedaan maken.
  6. Tik op Vertalen Translate als je klaar bent.